Quantcast

Τι είπαν οι ομιλητές των κομμάτων

(VIDEO) Οι ομιλίες των Φ. Πατριανάκου, Π. Κουρουμπλή, Π. Ρήγα, Κ. Γιοβανόπουλου, Ηλ. Κασιδιάρη, Β. Οικονόμου, Ν. Καραθανασόπουλου και Γ. Κουράκου κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.
Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία υπέβαλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και 71 βουλευτές του κόμματός του. Αρχικά στο βήμα της Βουλής ανέβηκαν οι Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Βούτσης, δύο εισηγητές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κατέθεσε το σχετικό αίτημα της πρότασης δυσπιστίας.

Εκ μέρους της ΝΔ η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, δήλωσε ότι «απορρίπτουμε τη μιζέρια, καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας». «πρώτη φορά κάποιος χρησιμοποιεί πρόταση δυσπιστίας για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το κόμμα του»,ανέφερε χαρακτηριστικά.


ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επεσήμανε ότι «η πρόταση έρχεται σε κρίσιμη στιγμή. Η κοινωνία βιώνει κατεδάφιση κοινωνικού κράτους».

Ο κ. Κουρουμπλής επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Πότε είσαστε λαϊκιστές τώρα ή στο Ζάππειο 1,2,3 και όσα λέγατε προεκλογικά και δεν τα τηρήσατε;».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Ρήγας υποστήριξε ότι «αδιέξοδα οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της δυσπιστίας. Δεν ακούστηκαν παρά μόνο ελάχιστα για την ΕΡΤ. Γιατί το θέμα δεν είναι πιασάρικο. Ο λαός έχει πολλά προβλήματα, δεν είναι το πρόβλημά του η προστασία κεκτημένων που αποτελούν πρόκληση».

«Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να δίνεις μάχη. Με παρρησία και ευθύτητα λέμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τώρα δίνουμε τελική προσπάθεια, και τώρα έρχεστε να κάνετε τι; Φοβούμενοι μήπως η προσπάθεια πετύχει, να βάλετε πάλι τρικλοποδιά. Δίνει την μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει η οικονομία και να κερδίσουν όσοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας», πρόσθεσε.


ΡΗΓΑΣ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Στον κ. Λαφαζάνη θέλει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας, γιατί εναλλάσσει τον επαναστατισμό που βγαίνει μέσα από τις ζούγκλες του Αμαζονίου με τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ».

«Ας είναι η τελευταία μου ομιλία ως βουλευτής. Μακάρι να πέσετε την Κυριακή το βράδυ, δεν σας αντέχει πια ο τόπος». δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Γιοβανόπουλος, ξεκινώντας την παρέμβασή του. «Τρεις λογιστές σας σέρνουν από τη μύτη. Σέρνετε από πίσω τους, γιατί δεν μπορείτε να πείτε ένα περήφανο όχι», πρόσθεσε.


ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive

Για «παράνομη και αντισυνταγματική» διαδικασία και ψηφοφορία, έκανε λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδάρης. «Είναι παράδειγμα ακύρωσης λαϊκής βούλησης. Μισό εκατ. πολίτες που τώρα έχουν γίνει ενάμιση εκατ., έστειλε στη Βουλή 18 εκπροσώπους, τώρα παράνομα είναι τρεις στη φυλακή», είπε.


ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive

Παράλληλα, ο Ηλ. Κασιδιάρης έκανε λόγο για «τεράστιο ατόπημα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη»: «Τόλμησε να μιλήσει για διάκριση εξουσιών. Είχε το θράσος. Βιάστηκε. Η αμετροέπειά του και η δική σας θα σας καταστρέψει», τόνισε και πρόσθεσε: «Σας βγάζει ψεύτες ο πρόεδρος και πρωθυπουργός σας. Είπε επί λέξει ο κ .Σαμαράς “μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο και να πω: παρακαλώ πείτε τους να τους κρατήσουν”. Δεν έκανε το τηλέφωνο στην αρχή και αφεθήκαμε ελεύθεροι. Μετά έκανε το τηλέφωνο και προφυλακίστηκαν οι Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ.Παππάς. δεν έχει παρέμβει κανείς, γιατί έχετε καταντήσει φερέφωνό σας ως και τη δικαιοσύνη».

Η απάντηση Μεϊμαράκη στη Χ.Α.

«Ακούγοντας τους αγαπητούς μου Βούτση, Δραγασάκη, Κουρουμπλή, κατάλαβα γιατί επιστρέφοντας ο κ. Τσίπρας κατέφυγε σε αυτή την πρόταση», είπε από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ο Βασίλης Οικονόμου.

Υπεραμυνόμενος των θέσεων του κόμματός του στο ζήτημα της ΕΡΤ, είπε: «Εμείς όταν διαφωνήσαμε με επιλογές κυβέρνησης τον Ιούνιο, υπήρξε αιτία κυβερνητικής κρίσης, αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεων με μέθοδο σοκ, το είδαμε χθες, με χειροπέδες. Κάποιοι θα πλειοδοτούν και εσείς θα πρέπει να δικαιολογήσετε κακές πρακτικές, όταν δεν ακολουθείται δημοκρατική οδός».

«Πού είναι η γραμμή άμυνας στον φόρο στα ακίνητα;», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Οικονόμου διατύπωσε την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς: «Αλλάζουμε το κράτος, με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις -κινητικότητα και αξιολόγηση, όχι απολύσεις» και πρόσθεσε: «Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα στη Βουλή, στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και δηλώνει παρούσα και εδώ».


ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, θα ταχθεί διά της ψήφου των βουλευτών του το βράδυ της Κυριακής το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας, πάντως, πολιτικά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πορεύεται κατά του ΚΚΕ στον... ευρωμονόδρομο. «Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική και με την ψήφο μας την Κυριακή το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας πως «οι κυβερνήσεις από τη στιγμή που η πολίτική τους εξυπηρετεί συμφέροντα, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τις ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα».


ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive

Αυτή τους η στάση όμως, εξήγησε ο κ. Καραθανασόπουλος, δεν σημαίνει πως δεν θα αποκαλύψουν την προκλητική, όπως είπε, στάση του ΣΥΡΙΖΑ που «δίνει καθημερινά εξετάσεις -και στους ξένους- ότι είναι ο ικανότερος διαχειριστής, για να εγκλωβίσει τον λαϊκό παράγοντα»...

Σε ό,τι αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές, τον λόγο πήρε ο Γιάννης Κουράκος.


ΚΟΥΡΑΚΟΣ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive