Quantcast

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ για χρέος και προσφυγικό

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης στο προσεχές Eurogroup» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αθήνας. Μήνυμα της Λαγκάρντ μετέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με επίκεντρο το χρέος, είχε το πρωί χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία και εφικτή η εξεύρεση λύσης στο προσεχές Eurogroup» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στην Άνγκελα Μέρκελ μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία είχε επίσημη συνάντηση αλλά και τετ α τετ στο περιθώριο θεατρικής παράστασης στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου , συζητήθηκαν επίσης το προσφυγικό και οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Οι συζητήσεις με τους δυο ηγέτες διεξήχθησαν στον απόηχο της συνάντησης του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν επίσης στο Πεκίνο.

Κυβέρνηση: Ψήφος εμπιστοσύνης το «ναι» στα μέτρα - Λύση για χρέος έως 15/6