Quantcast

Την «Ελιά» την πήρε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

Μια ημέρα μετά το «ναυάγιο» της «Κίνησης των 58» με το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος με την ονομασία «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Μια ημέρα μετά το «ναυάγιο» για κοινή κάθοδο στις επικείμενες ευρωεκλογές της «Κίνησης των 58» με το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ανακοίνωση από τον γνωστό δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος με την ονομασία «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».

Την «Ελιά» την πήρε «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» λοιπόν, με το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να έχει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, εισάγοντας νέες προτάσεις για την συγκρότηση του πολιτικού συστήματος αλλά και την καθημερινή αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών.

«Αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ» υποστήριξε μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα protagon.gr o δημοσιογράφος.

Στο νέο αυτό κόμμα θα συμμετάσχουν επαγγελματίες της ζωής, νέοι στην πολιτική που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών.

«Πρόκειται για φοιτητές, διανοούμενους, οικονομολόγους, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργους, εμπόρους, γιατρούς, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη, τη δύναμη της λογικής και του δίκιου, γράφει ο ίδιος στο protagon.

Αδιευκρίνιστος ο πολιτικός χώρος που θα ανήκει «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

Ωστόσο, αδιευκρίνιστος παραμένει ο πολιτικός χώρος που θα κινηθεί το νέο κόμμα καθώς μέχρι τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει ανακοινώσει κάτι.

Επίσης δεν έχει ακόμα πάρει θέση για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα, αλλά ούτε έχει εκφράσει τη γνώμη του για το μνημόνιο, την τρόικα αλλά και ποια θα είναι η ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του νέου αυτού εγχειρήματος.

Aνακοινώνει τους υποψηφίους

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να δώσει συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης και να μιλήσει για όλα σχετικά με «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» και να ανακοινώσει τους υποψηφίους του κόμματος για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ από τα αποτελέσματα αυτών θα κριθούν οι κινήσεις που θα γίνουν στις εθνικές εκλογές.

Η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος είναι : topotami.gr.