Την «Πλεύση Ελευθερίας» παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το θέατρο «Χυτήριο» ντύθηκε στα μωβ προκειμένου να υποδεχτεί τα αποκαλυπτήρια της πολιτικής πρωτοβουλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ρεπορτάζ : Θάνος Μωριάτης

Το θέατρο «Χυτήριο» ντύθηκε στα μωβ προκειμένου να υποδεχτεί τα αποκαλυπτήρια της πολιτικής πρωτοβουλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που σκοπό είχαν να δώσουν ένα πρώτο στίγμα για τους στόχους του νέου κόμματος με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της τοποθετήθηκε για τους στόχους του κόμματος της, τονίζοντας πως θα παλέψουν για την κυριαρχική αποκήρυξη και διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου χρέους, καθώς και θα συνεχίζουν την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σημείωσε, επίσης, πως η «Πλεύση Ελευθερίας» θα παλέψει για την «συλλογική απελευθέρωση από το μνημονιακό καθεστώς» και την «υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού μας, και την ανάκτηση της δημοκρατικής, λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας».

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Η σημερινή Κυβέρνηση και όλα τα πρόσωπα που τη στελεχώνουν και τη στηρίζουν απέδειξαν με τον οδυνηρότερο τρόπο ότι “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” που κάποιοι εκφωνούσαν μεγαλόστομα κουνώντας επιδεικτικά σημαίες ιδεολογικής καθαρότητας και ηθικού πλεονεκτήματος, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος από το έλλειμμα εαυτού, φρονήματος και έρματος μοιραίων και άβουλων κομμένων κεφαλών, που αποδέχθηκαν ως ανθρωπάκια να κυβερνούν μια υποδουλωμένη χώρα, την ώρα που ο λαός της έλεγε το πιο μεγαλειώδες “ΟΧΙ” στην υποταγή και δήλωνε παρών και έτοιμος να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον του».

Κλείνοντας, επεσήμανε πως η «Πλεύση Ελευθερίας» ήρθε «για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας» και πως «έρχεται να ταράξει αυτό το βαλτωμένο και ελώδες πολιτικό σκηνικό». Η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε και σε προσωπικό επίπεδο για την επιλογή της ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα τονίζοντας:

«Το 2012, όταν για πρώτη φορά αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές, δήλωσα παρούσα στον αγώνα της γενιάς μου για την ανατροπή του καθεστώτος. Υπηρέτησα αυτό τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς να διεκδικήσω εξουσίες παρά μόνο ευθύνες. Συνεχίζω τον ίδιο αγώνα από άλλη θέση. Η μάχη θα δοθεί στα αλήθεια και όχι στα λόγια και να σας υποσχεθώ ότι θα είμαστε πολλές και πολλοί στην πρώτη γραμμή. Δεν θα υπάρξει ξανά και ποτέ άνθρωπος που θα αισθανθεί μόνος του στην μάχη. Μάχη απελευθέρωσης που θα την κερδίσουμε μόνο άμα την δώσουμε όλοι μαζί».

Στην διακήρυξη που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους κατά την είσοδό τους, τονίζεται πως η «Πλεύση Ελευθερίας» φιλοδοξεί να γίνει το συλλογικό υποκείμενο έκφρασης μίας κοινωνίας που προσπαθούν να απενεργοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν. Αναφέρεται επίσης πως οι πόρτες είναι ανοιχτές σε κάθε έναν και κάθε μία που συμμερίζεται τις ιδρυτικές θέσεις και τους στόχους του κόμματος.

Φιλοδοξία του κόμματος αποτελεί ένα μέλλον χωρίς μνημονιακά δεσμά, μέλλον ελευθερίας, όπως αναφέρεται και στην διακήρυξη. «Ένα μέλλον χωρίς τρόικα, χωρίς κουαρτέτο ή οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα που σφετερίζεται τη δημοκρατική εκπροσώπηση του λαού» κλείνει το κείμενο.

Την παρουσία στην εκδήλωση έδωσαν η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, η Ορσαλία Αλεξίου (μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου) και η Πέπη Ριγοπούλου.