Quantcast

Το εκατομμύριο που «χάθηκε» και ο έλεγχος που δεν έγινε

Εισαγγελική παρέμβαση στα ταμεία του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη ζητάει στέλεχος του ΛΑΟΣ για τις κρατικές επιχορηγήσεις και για τα χρήματα που δόθηκαν στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.
Της Δήμητρας Πανανού

Εισαγγελική παρέμβαση για το «χαμένο» εκατομμύριο που έδωσε το 2009 στο Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ζητά ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Παναγιώτης Αποστόλου.

Μετά τις αποκαλύψεις της Realnews ότι offshore εταιρείες που ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είναι πιθανό να εμπλέκονται σε σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων, και πιο συγκεκριμένα στην προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma, ο Π. Αποστόλου κάνει λόγο για «ένοχη σιωπή» του Γ. Καρατζαφέρη, τόσο γύρω από την «τύχη» του 1 εκατ. ευρώ το οποίο δόθηκε από τα ταμεία του κόμματος, όσο και γύρω από τη διαχείριση επιχορηγήσεων ύψους άνω των 25 εκατ. ευρώ που έλαβε ο ΛΑΟΣ τα τελευταία χρόνια από τη συμμετοχή του στην ελληνική Βουλή και την Ευρωβουλή.

Οι επιχορηγήσεις

«Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα για να δούμε πού πραγματικά πήγε το 1 εκατ. ευρώ μετά την κατάργηση του ταμείου, τον Ιανουάριο του 2010. Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τις κρατικές επιχορηγήσεις του ΛΑΟΣ, δηλαδή από το υστέρημα των Ελλήνων. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ερευνήσει, παράλληλα, και τις καταγγελίες μου σχετικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβε το κόμμα και για ποιους σκοπούς διατέθηκαν. Με επιστολή μου προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είχα ζητήσει να γίνει οικονομικός έλεγχος, προκειμένου να φανεί η χρηστή διαχείρισή τους. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει», τονίζει ο Π. Αποστόλου.

Οπως αποκαλύπτει ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και ένα από τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος, καθώς και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Μιχάλης Βάρδας, ήδη από το 2007 είχαν ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο στα ταμεία του κόμματος, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει ποτέ επίσημη απάντηση. Οι πιέσεις, μάλιστα, που άσκησε στη συνέχεια ο Π. Αποστόλου είχαν ως αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, τη διαγραφή του. Αναφερόμενος, δε, στις offshore εταιρείες του Γ. Καρατζαφέρη, λέει ότι εδώ και χρόνια ήταν «κοινό μυστικό» στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο Γ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει μέχρι σήμερα ότι αγνοεί την τύχη του 1 εκατ. ευρώ. «Δεν ξέρουμε ακόμα πού είναι η επιταγή. Την ψάχνουμε», δήλωνε στον Τύπο το 2010, ενώ σε άλλη δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ έδωσα το 1 εκατ. ευρώ πέρυσι στο ταμείο κατά της φτώχειας και το ψάχνω. Ρωτώ υπουργούς μέσα στη Βουλή. Εδώ όμως έφαγαν τα λεφτά της Siemens, δεν θα φάνε το εκατομμύριο αυτό;».

«Ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης διατηρεί λογαριασμό όψεως σε τράπεζα έχει την άμεση δυνατότητα να πληροφορηθεί εάν οι εκδιδόμενες επιταγές έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο ή εάν έχουν επιστραφεί λόγω μη είσπραξης στον εκδότη. Εάν έχει εισπραχθεί, έχει τη δυνατότητα να μάθει από ποιον έχει εισπραχθεί και πότε. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν το έπραξε ο κ. Καρατζαφέρης και πλέον εγείρονται πολλά ερωτήματα», αναφέρει ο Π. Αποστόλου, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για κοροϊδία του ελληνικού λαού. Και συνεχίζει: «Οι εισαγγελικές Αρχές θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα, από τη στιγμή μάλιστα που ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει ότι κάποιοι φάγανε τα λεφτά».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews