Quantcast

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την Ζ.Κωνσταντοπούλου

Για την υπόθεση με την καθυστέρηση της δίκης τουρίστριας που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού καταγγέλλει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.
Για την υπόθεση με την καθυστέρηση της δίκης τουρίστριας που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού καταγγέλλει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

«Κόλαφος σήμερα η καταγγελία της τουρίστριας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η οποία ήρθε στη χώρα μας το 2005 έπεσε θύμα βιασμού και ακόμη αναμένει να εκδοθεί η ποινή για το κακούργημα αυτό… Δεν είναι η μόνη, αφού άλλες τρεις γυναίκες θύματα βιασμού από τον ίδιο κατηγορούμενο "αναμένουν στη σειρά" για έναρξη της δίκης τους!» αναφέρει ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, που καλεί την Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα.

«Οι αναβολές και οι συνεχείς καθυστερήσεις (από απεργίες, στάσεις εργασίας και δικονομικά εμπόδια) που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αυτές από την ελληνική δικαιοσύνη αποτελούν κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ οι γυναίκες, θύματα βιασμών, υποβάλλονται όλο αυτό το διάστημα σε νέες τραυματικές εμπειρίες» υπογραμμίζει ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

«Προβληματισμό όμως προκαλεί το εξής: Συνήγορος του κατηγορουμένου για βιασμούς στις παραπάνω υποθέσεις είναι η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, η άμεμπτη, αυστηρή, επίμονη νομικός και βουλευτής, η οποία στην περίπτωση των παραπάνω εγκλημάτων με διάφορα «νομικά κόλπα» εξασφαλίζει στον πελάτη της 8 χρόνια "ελεύθερης ζωής". Γιατί σε αυτή την περίπτωση λείπει το πάθος και το σθένος για την απόδοση της δικαιοσύνης κα Κωνσταντοπούλου;» αναρωτήθηκε ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

Η υπόθεση της τουρίστριας που ήρθε στη χώρα μας το 2005 κατήγγειλε ότι βιάστηκε και ακόμη αναμένει την έκδοση της απόφασης ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». «Η καθυστέρηση οφείλεται ως επί το πλείστον στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης –και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχέδιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Στο άρθρο της στα «Νέα» η Σίσσυ Βωβού μιλάει για «ένα κακούργημα που παραμένει ατιμώρητο» και σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «όσο για την πρωτοφανή αρνησιδικία και κωλυσιεργία της υπεράσπισής του, που οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης ποινής, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται».