Τσίπρας: Ανοικτός σε διάλογο για αλλαγές στο ασφαλιστικό

Δεν θα κόψουμε για 12η φορά τις συντάξεις είπε στο υπουργικό ο πρωθυπουργός ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για προστασία της Α κατοικίας. Τι ανέφερε για αξιολόγηση, προσφυγικό. Χαρακτήρισε θεσμική εκτροπή τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα σύστασης του νέου ΕΣΡ. (VIDEO) 
«Παράθυρο» για βελτιώσεις στο σχέδιο για το ασφαλιστικό άφησε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πάντως ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο διάλογος.

«Στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε τους πιο αδύναμους, μοιράζουμε το δικό τους βάρος στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα, βάρος που αναλογεί στις εισφορές. Αυτό δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να επανεξεταστούν» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι το ίδιο θα πράξει η κυβέρνηση και για τους αγρότες, αρκεί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι υπάρχουν δυνατότητες για βελτιώσεις, στο θέμα των εισφορών τους, της μεταβατικότητας των διατάξεων, και στα θέματα που αφορούν κυρίως την προστασία του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες να σκεφτούν γιατί τα συστημικά μέσα ενημέρωσης σήμερα τούς αποθεώνουν, ενώ πριν από μερικά χρόνια τους λοιδωρούσαν. Επέκρινε, επίσης, το αίτημα του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης λέγοντας ότι το αίτημα του κ. Μητσοτάκη είναι ένα αίτημα που δεν ενδιαφέρεται για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος.

Κάλεσμα των αγροτών να... βουλιάξει το Σύνταγμα

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα

Κακλαμάνης στον realfm 97.8: Ο Τσίπρας υποτιμάει τη νοημοσύνη όλων μας

Κουτσούμπας: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Ένωση Κεντρώων: Ετσι φέρονται οι Τύραννοι πριν καταρρεύσουν

ΛΑΕ: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται

ΔΗΜΑΡ: Αδιανόητο να μιλά η κυβέρνηση για λαϊκισμό


ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ από realmedialive

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το ασφαλιστικό δεν πήγε να περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά εμάς, όχι τους Θεσμούς, δεν μας επιβάλλεται από τους δανειστές», πρόσθεσε. «Πρέπει να την κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα κόψουμε τις συντάξεις για 12η φορά, θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, δεν θα επιτρέψουμε την απελευθέρωση των απολύσεων, θα προχωρήσουμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την προστασία των αδυνάμων και θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και την αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα συνιστά θεσμική εκτροπή η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Είναι κρίμα που ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη θητεία του ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι αύριο (11/02) κατατίθεται και ψηφίζεται η διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις.

Σημείωσε, επίσης, ότι με δεδομένη την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συναίνεση, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει να προκηρύξει και να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό, τηρώντας όλες τις εγγυήσεις της διαφάνειας.

Η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες. Θα αντέξουμε, να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια μας έδωσε τρεις φορές ο ελληνικός λαός».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα είπε ότι είναι ένα νομοσχέδιο-τομή που δεν αφήνει ακάλυπτο, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κανέναν ανασφάλιστο πολίτη.

Μιλώντας για την αξιολόγηση ο πρωθυπουργός είπε ότι ως χώρα έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για την έγκαιρη αξιολόγηση και τόνισε ότι τηρείται κατά γράμμα η συμφωνία, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων πολιτών. «Περιμένουμε αυτό να αναγνωριστεί από τους θεσμούς», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν εποικοδομητική διάθεση.


ΤΣΙΠΡΑΣ VIDEO 2 από realmedialive

Νωρίτερα, έκανε λόγο για κύμα της κρίσης του προσφυγικού που σκάει πάνω στα νησιά μας. Η πλειονότητα του λαού μας δίνει παραδείγματα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σε μια Ευρώπη που δείχνει αμήχανη και σαστισμένη, πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε ότι έως την επόμενη εβδομάδα και τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής θα είναι έτοιμα τα κέντρα υποδοχής,

«Περιμένουμε το ίδιο και από τους εταίρους σε ότι αφορά τις δικές τους υποχρεώσεις. Οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, τους δεσμεύουν όλους το ίδιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


ΤΣΙΠΡΑΣ VIDEO 1 από realmedialive

Η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη πολλαπλών και παράλληλων κρίσεων, τόνισε ο κ. Τσίπρας και για να αντεπεξέλθει η χώρα, όπως είπε, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση, επιμονή και υπομονή.

Μαξίμου: «(Μικρο)βελτιώσεις αφού προσέλθετε στο διάλογο»