Quantcast

Τσίπρας: Stop στις προσφυγικές ροές – Νταβούτογλου: Μην ανησυχείς

Τι είπε ο Νταβούτογλου στον Τσίπρα με αποτέλεσμα ο Ελληνας πρωθυπουργός να συμφωνήσει στην πραγματοποίηση του ελληνοτουρκικού συμβουλίου κορυφής στη Σμύρνη. Οριστικοποιήθηκε η τριμερής με Μέρκελ στις Βρυξέλλες.
«Αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα στις Βρυξέλλες δεν μπορώ να έρθω την Τρίτη στη Σμύρνη», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αχμέτ Νταβούτογλου στη χθεσινή επικοινωνία τους, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το βράδυ! «Πρέπει να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

«Θα υπάρξουν αποτελέσματα στις Βρυξέλλες», ήταν η διαβεβαίωση του Αχμέτ Νταβούτογλου που υπήρξε καθησυχαστικός απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό για τις κινήσεις της χώρας του στο προσφυγικό το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τουσκ σε μετανάστες: Μην έρχεστε στην Ελλάδα - Το μήνυμα Τσίπρα

Κατόπιν τούτου οριστικοποιήθηκε το ελληνοτουρκικό συμβούλιο κορυφής που θα γίνει, αυτή τη φορά στη Σμύρνη, την Τρίτη 8 Μαρτίου υπό την προεδρία του Αχμέτ Νταβούτογλου και του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχψή πολλών υπουργών των δύο χωρών.

Του τηλεφωνήματος του πρωθυπουργού στον Τούρκο ομόλογό του είχαν προηγηθεί συνεχείς επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών χθες το μεσημέρι.

Τριμερής με Μέρκελ

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες οριστικοποιήθηκε η τριμερής με την Αγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, ενώ δεν θα υπάρξουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις Νταβούτογλου και Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες