Quantcast

Όταν η Μίλαν συνέτριψε την Μπαρτσελόνα

Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπαρτσελόνα επέστρεφε σε τελικό και απέναντι στη Μίλαν (VIDEO)
Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπαρτσελόνα επέστρεφε σε τελικό και απέναντι στη Μίλαν ήθελε να φέρει ξανά το τσάμπιονς λιγκ στη Βαρκελώνη.

Στις 18 Μαϊου του 1994 στο ΟΑΚΑ, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως επιθυμούσαν οι παίκτες του Γιόχαν Κρόιφ. Και μπορεί οι Καταλανοί να είχαν θεωρητικά τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους ροσονέρι, όμως οι Ιταλοί ήταν πραγματικά καταιγιστικοί, όπως μαρτυρά και το επιβλητικό 4-0 (!)

Οι δύο ομάδες έφτασαν δίκαια στον τελικό της Αθήνας, αφού ήταν οι κορυφαίες της σεζόν 1993-94, αλλά μέσα στο γήπεδο αυτή που έδειξε πως ήταν άξια εκεί ήταν η Μίλαν. Παρά την απουσία λόγω τιμωρίας των πολύτιμων Φράνκο Μπαρέζι και Αλεσάντρο Κοστακούρτα στην άμυνα η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο προηγήθηκε στο 22 με τον Ντανιέλε Μασάρο από σέντρα – σουτ του Ντέγιαν Σαβίσεβιτς. Ο Ιταλός επιθετικός, μάλιστα, έγραψε στο 45 και το 2-0 μετά από υπέροχη προσπάθεια του Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Ένα γκολ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κρίνεται σημαντικό στον τομέα της ψυχολογίας και όλα ουσιαστικά τελείωσαν δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης. Ο Ντέγιαν Σαβίσεβιτς με φοβερό γκολ διαμόρφωσε το 3-0 και το κερασάκι στην τούρτα με θαυμάσιο πλασέ έβαλε στο 58 ο Μαρσέλ Ντεσαγί, που έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία, ο οποίος κέρδισε το τσάμπιονς λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες (το είχε πανηγυρίσει και το 1993 με τη Μαρσέιγ). Με τη συγκεκριμένη της επιτυχία η Μίλαν επέστρεψε στην ευρωπαϊκή κορυφή μετά από πέντε χρόνια,
όταν και πάλι είχε κερδίσει στον τελικό με 4-0 (την Στεάουα).

ΜΙΛΑΝ: Ρόσι, Τασότι, Πανούτσι, Γκάλι, Μαλντίνι (Νάβα 83), Αλμπερτίνι, Ντοναντόνι, Ντεσαγί, Μπόμπαν, Σαβίτσεβιτς, Μασάρο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Θουμπιθαρέτα, Φερέρ, Κούμαν, Νάδαλ, Σέρχι (Εστερμπαράνθ 72), Γκουαρντιόλα, Μπακέρο, Αμόρ, Ρομάριο, Στόιτσκοφ, Μπεκιριστάιν (Εουσέμπιο Σακριστάν 52).



Πηγή: pamesports.gr