Quantcast

Σήμερα ο μεγάλος τελικός!

Σήμερα το απόγευμα, ο υπερασπιστής του τίτλου και βασιλιάς του χώματος, Ραφαέλ Ναδάλ, θα αντιμετωπίσει το Ρότζερ Φέντερερ, σε ένα τελικό που αναμένεται συγκλονιστικός.

Ο μεγάλος τελικός του Roland Garros που περίμεναν όλοι οι φαν του τένις, πλησιάζει! Σήμερα το απόγευμα στις τέσσερις, ο υπερασπιστής του τίτλου και βασιλιάς του χώματος, Ραφαέλ Ναδάλ, θα αντιμετωπίσει το... βασιλιά του αθλήματος Ρότζερ Φέντερερ, σε ένα τελικό που αναμένεται συγκλονιστικός.

Ο Ναδάλ, 5 φορές νικητής στο Γαλλικό Όπεν, δείχνει ότι έχει βρει τα πατήματά του, μετά από το νωθρό ξεκίνημα στους πρώτους γύρους της διοργάνωσης και θεωρητικά είναι το φαβορί απέναντι στο μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ. Από την άλλη, ο Ελβετός έφτασε «αθόρυβα» μέχρι τα ημιτελικά, χάρη στους Ναδάλ και Τζόκοβιτς, που είχαν στρέψει πάνω τους τα βλέμματα όλων. Ωστόσο στον ημιτελικό της Παρασκευής έδειξε τη τεράστια κλάση του και σημείωσε μια μεγαλειώδη νίκη.

Δεκατρείς φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι στο χώμα οι καλοί φίλοι Ναδάλ και Φέντερερ με τον Ναδάλ να κατέχει τη μερίδα του λέοντος με 11 νίκες. Επιπλέον, 3 φορές έχουν ξανασυναντηθεί στον τελικό του Roland Garros τις χρονιές (2006, 2007, 2008) με τον Ισπανό να έχει ισάριθμες κατακτήσεις.

Συγκλονιστική αναμέτρηση στον ημιτελικό

Κι ενώ οι περισσότεροι περίμεναν ότι η πορεία του Φέντερερ θα σταματούσε στον ημιτελικό του τουρνουά , το πρώην Νο1 της κατάταξης τους διέψευσε πανηγυρικά. Θυμίζοντας τον –όχι και ιδιαίτερα- παλιό Φέντερερ, ο Ελβετός σημείωσε την μεγαλύτερη νίκη του τη φετινή χρονιά, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 (7-6, 6-3, 3-6, 7-6) και πλέον είναι έτοιμος να διαψεύσει για άλλη μια φορά τα προγνωστικά στο σημερινό τελικό.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr