Quantcast

Οι καλύτερες φάρσες της Google για την Πρωταπριλιά

Η Google έχει παράδοση στα πρωταπριλιάτικα αστεία και όπως κάθε χρόνο παρουσίασε κι εφέτος την πρότασή της.
 

Η Google έχει παράδοση στα πρωταπριλιάτικα αστεία και όπως κάθε χρόνο παρουσίασε κι εφέτος την πρότασή της.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις 3 πιο αστείες Πρωταπριλιάτικες φάρσες της εταιρείας που έγιναν πιστευτές και προκάλεσαν θαυμασμό.

2000 - η πρώτη φάρσα

Όλα άρχισαν το 2000 όταν η εταιρεία έκανε την πρώτη της φάρσα, λίγο μετά την ίδρυσή της. Η φάρσα με τίτλο MentaPlex προσπαθούσε να πείσει τους χρήστες ότι η μηχανή αναζήτησης μπορεί να διαβάσει το μυαλό του χρήστη και να βρει τα κατάλληλα αποτελέσματα. Η Google έδωσε στους χρήστες οδηγίες για το πως μπορεί να γίνει αυτό λέγοντας “μην κουνάτε το κεφάλι σας όταν σκέφτεστε για να μην εμποδιστεί το έργο της μηχανής αναζήτησης”.

2002 - η επιτυχία της

Το 2002 είναι ίσως η χρονιά που έγινε η καλύτερη φάρσα της εταιρείας που γνώριζε ήδη μεγάλη επιτυχία. Η Google αποκάλυψε το μυστικό πίσω από τον αλγόριθμο που βγάζει πρώτο ένα site στη μηχανή αναζήτησης. Η Google δήλωσε ότι έχει στην κατοχή της μια ορδή από περιστέρια που ανάλογα με τη συμπεριφορά τους σε κάθε σελίδα, η εταιρεία αποφασίζει αν θα μπουν στην πρώτη σελίδα ή όχι. Πρόκειται για το γνωστό Pigeon Rank που έμεινε στην ιστορία.

2010 - μετάφραση στις κραυγές των ζώων

Το 2010 η Google παρουσίασε την 1η Απριλίου την μετάφραση για τις κραυγές των ζώων. Η εταιρεία είχε ήδη παρουσιάσει το Google Translate, την υπηρεσία μετάφρασης που μπορεί να μεταφράσει δεκάδες γλώσσες και δήλωσε ότι η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης θα μπορεί να καταλάβει τις κραυγές των ζώων και να κάνει την ανάλογη μετάφραση. Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και ένα βίντεο που αποδείκνυε τα λεγόμενά της.

ΠΗΓΗ: e-go.gr