Quantcast

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Τύπου του Ε.Βενιζέλου

Πλήρωσε την επικοινωνιακή του γκάφα ο Ηλίας Βεργίτσης, που υπέβαλε την παραίτηση του.
Σε επικοινωνιακή γκάφα μεγάλου μεγέθους υπέπεσε ο σύμβουλος Τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ηλίας Βεργίτσης η οποία του κόστισε, όπως φαίνεται, τη θέση του. 

Στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε σχετικά με το sms που θα πρέπει να στέλνουν οι φορολογούμενοι που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων «ταχυδρόμησε» και μία δεύτερη...άκρως αποκαλυπτική σελίδα.

Το δεύτερο μέρος του Δελτίου Τύπου έγραφε:

«Υπουργέ,

Σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (γραφείο τύπου αναπληρωτή Υπουργού) και της ζήτησαν να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.

Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους. Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πως να το χειριστώ;»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Ηλίας Βεργίτσης υπέβαλε την παραίτηση του. Ο ίδιος είχε παραιτηθεί στο παρελθόν πάλι από σύμβουλος Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου, όταν εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας για άλλους λόγους.

Γ.Μιχελάκης: Εδώ πραγματικά ταιριάζει...το «έκπληξη!!!»

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης θεωρεί το επικοινωνιακό λάθος στο υπουργείο Οικονομικών ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

«Είπαμε ότι η κυβέρνηση μοιάζει με μπουλούκι ατάκτων. Σε ό,τι αφορά το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της, είπαμε ότι διαφωνούν, συγκρούονται και αλληλοκατηγορούνται. Για του λόγου του αληθές θα ήθελα να δείτε τι προκύπτει για τις σχέσεις του Αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών μέσα από Δελτίο Τύπου, που κυκλοφόρησε το υπουργείο, το οποίο, στη συνέχεια, έσπευσε να αποσύρει. Και εδώ, πραγματικά, ταιριάζει…το έκπληξη!!!» υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχελάκης.