Quantcast

Πόνος στο γόνατο; Μάθετε για την οστεοτομία γόνατος

Η οστεοτομία γόνατος είναι μια «παραγκωνισμένη», αλλά εξαιρετικά ευεργετική τεχνική.
Η οστεοτομία γόνατος είναι μια «παραγκωνισμένη», αλλά εξαιρετικά ευεργετική τεχνική.

Τι είναι;

Είναι αυτό που λέει η ονομασία της επέμβασης, "τομή στο οστό" στην περιοχή του άνω τμήματος της κνήμης ή του κάτω τμήματος του μηρού κοντά στην άρθρωση, αλλά το πολύ σημαντικό, "ΕΞΩ" από αυτή.

Το αποτέλεσμα είναι να αποφορτίζει το τμήμα του γόνατος που λόγω αρθρίτιδας πονάει, να μειώνει την πίεση πάνω στο χόνδρο της άρθρωσης (επιβραδύνει ή σταματάει δηλαδή την καταστροφή αυτής) και την επαναφέρει κατά τον δυνατό στην πρότερη φυσιολογική κατάσταση.

Που απευθύνεται;

Η τεχνική αυτή απευθύνεται σε νέα και μέσης ηλικίας άτομα με ανερχόμενη αρθρίτιδα. Κι όταν λέμε αρθρίτιδα εννοούμε την ιδιοπαθή οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι αρκετά συχνή πάθηση (και με γονιδιακή αιτιολογία) και η οποία αναπτύσσεται όταν ο μηρός και η κνήμη (που συμμετέχουν στην άρθρωση του γόνατος) αρχίζουν να χάνουν τον φυσιολογικό τους άξονα.

Τότε το γόνατο αρχίζει να γίνεται ραιβό (να κυρτώνει προς τα έξω ) ή βλαισό (να κυρτώνει προς τα έσω, προς το άλλο γόνατο δηλαδή). Αυτό ακριβώς διορθώνει η οστεοτομία, επαναφέροντας τον άξονα του γόνατος στο φυσιολογικό. Έτσι εξαφανίζονται όλα τα συμπτώματα με κύριο τον πόνο,αλλά και σταματάει η βλάβη στην άρθρωση

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.