Quantcast

Τι προκαλεί πόνο στον αυχένα και τον ώμο;

Αν υποφέρεις από πόνο στον αυχένα και τον ώμο, να ξέρεις ότι δεν είσαι η εξαίρεση.
Γράφει ο Βάιος Λιασκοβίτης – Ορθοπεδικός

Αν υποφέρεις από πόνο στον αυχένα και τον ώμο, να ξέρεις ότι δεν είσαι η εξαίρεση. Περίπου οι εφτά στους δέκα ενήλικες θα εμφανίσουν παρόμοιο πρόβλημα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Επίσης περίπου το 50-80% των ενηλίκων που έχουν εμφανίσει πόνο στον αυχένα ή τον ώμο μία φορά, θα ξαναεμφανίσουν συμπτώματα τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχοντας πολύπλοκη ανατομική δομή ο αυχένας και ο ώμος και παρότι εμφανίζονται συχνά προβλήματα πόνου ή δυσκαμψίας σ” αυτές τις θέσεις του σώματος η διάγνωση των αιτιών και η θεραπεία δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Τι προκαλεί πόνο στον αυχένα;

Ο αυχένας είναι τμήμα του ανθρώπινου σώματος με μεγάλη κινητικότητα λιγότερο »σταθερό» από άλλα τμήματα και άρα είναι ευαίσθητος σε τραυματισμούς.

Η πιο κοινή αιτία άλγους στον αυχένα είναι άλγος που προέρχεται από τα μαλακά μόρια (μύς, τένοντες, σύνδεσμοι) σαν αποτέλεσμα μυϊκού σπασμού (οξύς ή χρόνιος).

Γενικότερα οι αιτίες πόνου στον αυχένα μπορεί να είναι εκφυλιστικές νόσοι (πχ αρθρίτιδα), ανωμαλίες οστών και αρθρώσεων, όγκοι, λόγω θέσης του αυχένα στις διάφορες δραστηριότητες.

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.