Quantcast

Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου: Η μάχη για την ισότητα απαιτεί τόλμη και επιμονή

Πριν από λίγες ημέρες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε οδηγία με την οποία όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι υποχρεωμένα μέχρι το τέλος του 2026 να έχουν διασφαλίσει ότι στις εισηγμένες επιχειρήσεις το 40% των μη εκτελεστικών μελών των διοικητικών συμβουλίων πρέπει να καλύπτεται από γυναίκες.

Ευτυχώς, η συνεισηγήτρια Lara Walters έδωσε ρεαλιστικές διαστάσεις στο θέμα, δηλώνοντας ότι «στα δέκα χρόνια που η οδηγία αυτή έμεινε στο συρτάρι, οι αίθουσες συνεδριάσεων των εταιρειών παρέμειναν κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενες. Αλλά στις χώρες όπου εισήχθησαν δεσμευτικές ποσοστώσεις, διορίστηκαν σημαντικά περισσότερες γυναίκες».

Δύο είναι οι σχετικές παρατηρήσεις. Πρώτον, ότι οι μηχανισμοί της Ε.Ε. εξακολουθούν να κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χρειάστηκε δέκα χρόνια εισηγήσεων, επιτροπών, κόντρα εισηγήσεων, ατελείωτων συζητήσεων και διαφωνιών για να καταλήξει σε μια απόφαση που σε έναν ορισμένο βαθμό είναι παρωχημένη.

Κι αυτό είναι το δεύτερο σημείο. Διότι, όπως σωστά παρατηρεί η Walters, αρκετά κράτη-μέλη είχαν ήδη αφήσει πίσω την Επιτροπή και το Κοινοβούλιο και είχαν νομοθετήσει την ελάχιστη παρουσία των γυναικών στα Δ.Σ. των εισηγμένων εταιρειών. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται σε αυτήν την κατηγορία, καθώς στα τελευταία χρόνια τα βήματα που έχουν γίνει για την ισότητα των φύλων είναι σημαντικά, με εξαίρεση το θέμα της συμμετοχής των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις και στο επιχειρείν.

Δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση για την απόκτηση δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των ψηφιακών. Ο κοινωνικός διχασμός που υπάρχει στις ανδροκρατούμενες κοινωνίες δεν επιτρέπεται να ενταθεί με ένα ακόμη ρήγμα της κοινωνικής συνοχής: τον ψηφιακό διχασμό. Οταν μόλις το 18% των γυναικών σπουδάζει Πληροφορική, από αυτό το 25% ασχολείται με computing και από αυτό μόνο το 5% καταλαμβάνει ανάλογες διευθυντικές θέσεις, είναι σαφές ότι το θέμα είναι κρίσιμο για την ισότητα και για την κοινωνία. Γι’ αυτό υλοποιούμε ένα πανελλαδικό πρόγραμμα upskilling και reskilling σε 5.320 νέες άνεργες γυναίκες, σε επαγγέλματα του μέλλοντος.

Δίνουμε προτεραιότητα στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην επιχειρηματικότητα. Στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ εντάσσουμε καινοτόμες γυναικείες startups, στις οποίες προσφέρουμε πληθώρα υπηρεσιών, από γραφεία, εξοπλισμό, παροχή συμβουλών, εκπαίδευση, έως την εξεύρεση επενδυτικών κεφαλαίων, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Στηρίζουμε το Elevate Greece και το Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες, αναπτύσσουμε συνεργασίες με το εξωτερικό, όπως με το US Market Access Center και το Prospera Women από τη Silicon Valley, διοργανώνοντας εργαστήρια καινοτόμου γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας.

Η συμμετοχή των γυναικών στην οικονομία συνεισφέρει στην ανάπτυξη, μειώνει την ανεργία, αυξάνει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα, βελτιώνει την ποιότητα των διαδικασιών για τη λήψη αποφάσεων. Παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην κατεύθυνση της έμφυλης ισότητας, η μεγάλη πρόκληση τα επόμενα χρόνια θα είναι η αλλαγή της εγκαθιδρυμένης νοοτροπίας. Στη μεγάλη αυτή πρόκληση, θα ανταποκριθούμε, ως ΕΒΕΑ και ΕΕΔΕΓΕ, με έμπνευση και δουλειά υποδομής, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό.