Quantcast

Αγκαλιά με το 38ο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, 92-80 τον Προμηθέα Πάτρας

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε το 2-0 στις νίκες και πλησίασε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε με 92-80 του Προμηθέα Πάτρας εκτός έδρας. Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν τη νίκη παρά το γεγονός ότι οι Πατρινοί ήταν ανταγωνιστικοί και πάλεψαν ως το τέλος.

O Προμηθέας Πάτρας ήταν άκρως ανταγωνιστικός στο ξεκίνημα του αγώνα παίζοντας με πάθος και ενθουσιασμό και αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να κάνει λάθος επιλογές. Με τον Έλις να δεσπόζει μέσα στις ρακέτες και να δίνει λύσεις και τον Μπράουν να σκοράρει από την περιφέρεια, οι Πατρινοί προηγήθηκαν με 17-12 στο 6΄ «στριμώχνοντας» τον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του, ενώ μάλιστα προηγήθηκαν και με 23-22 στο 11΄ με βολή του Σαλούστρου.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα όμως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άρχισε να ανεβάζει στροφές, να δυναμώνει την άμυνα του, να κλέβει μπάλες και να βγαίνει στον αιφνιδιασμό. Ετσι με σερί 17-1 πήρε διαφορά 16 πόντων (23-39 στο 16΄) και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 39-49.

Ο Προμηθέας Πάτρας ήταν άστοχος από την περιφέρεια, καθώς κατέφυγε σε τρίποντα για να αντιμετωπίσει την πίεση των “πρασίνων”, αλλά είχε 5/16 σουτ. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πατρινοί με τον Λίποβι και τον Μπράουν πίεσαν περισσότερο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και μείωσαν σε 50-57 στο 26΄, αλλά ο Λάνγκφορντ είχε τον τρόπο να κρατήσει τους “πράσινους” όρθιους, να διατηρήσουν τη διαφορά και να τελειώσουν την τρίτη περίοδο με 57-69.

Ο Μάκη Γιατράς προσπάθησε με ζον πρες σ’ όλο το γήπεδο να μπερδέψει τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και να τον οδηγήσει σε λάθη και εν μέρει τα κατάφερε, καθώς ο Καλάθης κουρασμένος από την συνεχή πίεση δεν μπορούσε να οργανώσει σωστά. Ο Μπράουν ανέλαβε δράση και ο Προμηθέας Πάτρας μείωσε σε 70-76 στο 34΄.

Εκεί όμως βγήκε μπροστά ο Ιαν Βουγιούκας, ο οποίος έδωσε λύσεις με την εξυπνάδα στο παιχνίδι του, αλλά και τη συγκέντρωσή του στα καθήκοντά του. Ετσι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε με 92-80 και έφτασε στο 2-0, μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-49, 57-69, 80-92.