Quantcast

Άνετα την Άντερλεχτ (3-1) ο ΠΑΟΚ

Μια ακόμα νίκη πρόσθεσε ο ΠΑΟΚ σήμερα στην σειρά των καλοκαιρινών φιλικών αγώνων του, αυτή την φορά επί της Αντερλεχτ, στο Αθλητικό κέντρο της βελγικής ομάδας χωρίς μάλιστα την παρουσία θεατών. 

Τελικό σκορ 3-1 για τoν πρωταθλητή Ελλάδας, που είχε καλό αγωνιστικό ρυθμό, κίνηση από την αμυντική γραμμή ως την επίθεση και συστηματική αμυντική λειτουργία. Ο Δικέφαλος με σχήμα που μοιάζει να χαρακτηριστεί βασικό, πέτυχε τη νίκη του αφού προηγήθηκε με 0-2 και απάντησε γρήγορα στο γκολ των Βέλγων όταν αυτοί επιχείρησαν να μπουν πάλι στο παιχνίδι με το γκολ της μείωσης που σημείωσαν με τον Ντάντε 82'. 

Αρχικά πλάνα Φερέιρα και 4-4-2
 

Ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε επιλογές βασικού σχήματος σε 4-4-2, με Ακπομ και Πέλκα μπροστά. Στην εστία, ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα οι Μάτος (δεξιά) και Γιαννούλης (αριστερά). Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Βαρέλα με τον Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή ο Μίσιτς με Ελ Καντουρί. Ο Ζαμπά (δεξιά) και ο Μπίσεσβαρ (αριστερά) στα δύο άκρα. 

Μαγικό transition 

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στον τρόπο με τον οποίον έκλεινε τους διαδρόμους και έβγαινε πολύ γρήγορα μπροστά. Δεν κινδύνεψε παρά ελάχιστα από τη βελγική ομάδα. Εβγαινε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, κυρίως από τα αριστερά, με Μπίσεσβαρ και τα ανεβάσματα και του Γιαννούλη. Στο 2’, ωραία προσπάθεια του Ακπομ, σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνάει άουτ. Στο 7’, πίεση ψηλά από τον ΠΑΟΚ, κλέβει την μπάλα ο Μίσιτς, σουτ-άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. 

Στο 18’, σουτ του Μπίσεσβαρ, άουτ. Στο 30’, απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ελ Καντουρί, η μπάλα άουτ.

Το γκολ του Πέλκα 

Ο ΠΑΟΚ πήρε το γκολ που δικαιούταν στο 31’. Ιδανικό transition. Ο Γιαννούλης κλέβει στην άμυνα, δίνει στον Μίσιτς, αυτός στον Πέλκα, σε πολύ γρήγορη μετάβαση στην επίθεση και ο Πέλκας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κάνει το 0-1. 

Δοκάρι η Αντερλεχτ 

Ο ΠΑΟΚ μόνο δύο φορές ανησύχησε στο α’ μέρος, μία στην αρχή και μία στο τέλος. Στο 3’ κεφαλιά του Καγεμπέ έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Στο 44’, η Αντερλεχτ, πάλι από στημένη μπάλα, είχε δοκάρι. Κόρνερ για τη βελγική ομάδα, κεφαλιά ο Σανέ, η μπάλα στο δοκάρι, στην επιστροφή ο Μίλιτς με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ και 0-2 λίγο μετά 

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το β’ μέρος χωρίς αλλαγή στους 11 και χωρίς αλλαγή στο πλάνο του. Εκλεινε τους διαδρόμους και έβγαινε γρήγορα μπροστά. Απερίλησε πολύ γρήγορα και είχε δοκάρι. Στο 51’ απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γιαννούλη, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ρουφ. Και λίγο μετά, πάλι στο ίδιο μοτίβο, ο ΠΑΟΚ σε μια πολύ καλή μετάβαση στην επίθεση, έκανε το 0-2. Εξαιρετικά ο Πέλκας στον Ζαμπά που ξεμαρκάρεται πολύ όμορφα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ακπομ για το 0-2.

Μετά το 70’ οι αλλαγές 

Ο Φερέιρα κράτησε 70 λεπτά την αρχική 11άδα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό δείχνει την πρόθεσή του να δώσει πλέον αγωνιστικά λεπτά. Κι όταν άρχισε τις αλλαγές (στο 71’, τέσσερις μαζεμένες) ήταν όλες μπροστά. Μπίσεσβαρ, Άκπομ, Ζαμπά και Πέλκας εκτός. Λημνιός (δεξιά), Στοχ (αριστερά) και επιθετικό δίδυμο Γαϊτανίδης-Σφιντέρσκι. Ο σχηματισμός δεν άλλαξε και παρέμεινε στο 4-4-2.

Πρόβλημα με τα κόρνερ

Η Αντερλεχτ μείωσε (1-2, στο 83’) σε στημένη μπάλα. Κέρδισε κόρνερ, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πάλι κι αυτό ήταν ίσως το μόνο άσχημο σημείο του στο παιχνίδι. Ο Τάντε σκόραρε για το 1-2. 

Και πάλι Γαϊτανίδης και 1-3

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε πολύ γρήγορα. Στο 83’ βρήκε και πάλι τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Ηταν ο Στοχ που έκανε το σουτ, ο Ρουφ απέκρουσε και ήρθε ο Γαϊτανίδης για να σκοράρει και να κάνει το 1-3. Ενα ακόμη γκολ για τον νεαρό επιθετικό, το τρίτο δικό του στην προετοιμασία. 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (77’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Κρέσπο (77’ Ινγκασον), Γιαννούλης, Μίσιτς, Ελ Καντουρί (77’ Κάτσε), Ζαμπά (71’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (71’ Στοχ), Πέλκας (71’ Γαϊτανίδης), Ακπομ (71’ Σφιντέρσκι). 

Η εντεκάδα με την οποία άρχισε το παιχνίδι ο Κομπανί για την Αντερλεχτ ήταν η εξής: Ρουφ, Σαρντελά, Σανέ, Μίλιτς, Καγεμπέ, Κανά, Σάιεφ, Βερσάερεν, Κολάσιν, Νασρί, Σαλεμάκερς.