Quantcast

Αντετοκούνμπο: Σπουδαία η απόκτηση του Χάρντεν από το Μπρούκλιν

Την τρίτη διαδοχική νίκη τους σημείωσαν οι Μπακς που επικράτησαν με 110-101 των Πίστονς στο Ντιτρόιτ και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-4.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πληθωρικός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με triple double. O Giannis είχε 22 πόντους (5/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/10 βολές), 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης και όταν ο Αντετοκούνμπο έμαθε για την ανταλλαγή του Τζέιμς Χάρντεν στους Μπρούκλιν Νετς είπε:

«Δεν παρακολουθώ τα social media, δεν ξέρω τα νέα, οπότε πρέπει να μου τα πείτε εσείς. Οουάου... (μόλις έμαθε για την ανταλλαγή). Είναι σπουδαίο για το Μπρούκλιν, είναι προφανές ότι θα βελτιωθούν σημαντικά, είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ανατολή και πήραν και τον Χάρντεν. Στο τέλος της ημέρας εμείς θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και θα δούμε που θα οδηγήσει η σεζόν»

Όσον αφορά στον αγώνα με το Ντιτρόιτ είπε:

«Ο Τζέραμι Γκραντ παίζει πολύ καλά, βελτιώνει το παιχνίδι του, βοηθάει την ομάδα του να διεκδικεί νίκες, έχει τη μπάλα, μαρκάρει, παίρνει ριμπάουντ, μαρκάρει, είναι σπουδαίος εργάτης. Όταν βλέπεις τέτοιους παίκτες πρέπει να τους εκτιμάς, γιατί έχουν δουλέψει σκληρά για να βρεθούν σε αυτή τη θέση. Φέτος είναι πολύ καλύτερος, πρέπει να συνεχίσει.

Πρέπει να είμαστε συνεπείς στην άμυνα, θα υπάρχουν μέρες που θα δίνουμε ανοιχτά τρίποντα και ανοιχτά λέι-απ, έχουμε όμως πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουν δουλειά στην άμυνα, προσπαθούμε είμαστε συνεπείς και να μένουμε μπροστά από τους αντιπάλους μας, όσο περισσότερο γίνεται.

Είναι εύκολη η δουλειά με τον Χόλιντεϊ, του είπα να είναι πιο επιθετικός, αλλά είναι πάντα έτοιμος. Διαβάζει το ματς, είναι ικανός να βάλει τα σουτ, να φτιάξει τα δικά του σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, να φτιάξει σουτ για τους γύρω του. Πρέπει να καταλάβουμε ότι βρίσκεται σε μια νέα ομάδα, του ζητάμε να παίζει ελεύθερα, να είναι χαλαρός, όμως είναι εύκολο να δεις ότι είναι πάντα έτοιμος για τα πάντα. Μπορεί να μείνει δύο περιόδους χωρίς σουτ και στη συνέχεια να βάλει τέσσερα-πέντε στη σειρά, ή να φτιάξει άλλα τόσα για τους συμπαίκτες του.

Προφανώς και ήξερα πόσο καλός παίκτης είναι, αλλά τώρα βλέπω πόσο καλός συμπαίκτης είναι. Ήξερα ότι είναι καλός αμυντικός, αλλά μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα, μπορεί να πάρει οποιοδήποτε ματς, οποιοδήποτε βράδυ. Είναι διασκεδαστικό να έχεις δίπλα σου έναν τύπο με καλή διάθεση, που δουλεύει τόσο σκληρά, είναι καλός χαρακτήρας, καλός άνθρωπος, το απολαμβάνεις να παίζεις με κάποιον τέτοιο, θέλεις να κάνεις το κάτι παραπάνω».