Quantcast

Απέσπασε λευκή ισοπαλία ο Δικέφαλος του Βορρά: Γρανάδα-ΠΑΟΚ 0-0

Αυτή τη φορά ήταν... ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος βελτίωσε την εικόνα του κατά πολύ συγκριτικά με την πρεμιέρα απέναντι στην Ομόνοια, και απέσπασε ισοπαλία (0-0) απέναντι στη Γρανάδα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. 

Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα, στο κύκνειο άσμα του καθώς όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει στην Παλμέιρας, δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από ένα σύνολο που εντυπωσιάζει εφέτος στην ισπανική La Liga και που την περασμένη αγωνιστική πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αϊντχόφεν. Ωστόσο και πάλι δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Σβαμπ.

Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του ματς φάνηκε να οδηγεί τη Γρανάδα εκεί που ήθελε. Εδωσε την κατοχή στην ισπανική ομάδα και προσπάθησε να χτυπήσει είτε από αντεπιθέσεις, είτε από στατικές φάσεις, όπως συνέβη στο 16' με τον Βαρέλα, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ, απείλησε.Μολονότι πάντως το αποτέλεσμα στη Γρανάδα είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ όπως και η συνολική αγωνιστική παρουσία του στο γήπεδο, τα άσχημα μαντάτα ήρθαν από την Κύπρο, όπου η Αϊντχόφεν κατόρθωσε να νικήσει την Ομόνοια με γκολ στο φινάλε (1-2) και πλέον ο Δικέφαλος θα παίξει τα ρέστα του απέναντι στους Ολλανδούς στα δύο επόμενα παιχνίδια του Europa για να βρεθεί ξανά σε θέση ισχύος για την πρόκριση.

Ακόμη σπουδαιότερη όμως ήταν η ευκαιρία του Δικεφάλου με τον Σβαμπ στο 27'. Ο Ινγκασον λειτούργησε σαν εξτρέμ και έβγαλε σέντρα από πλάγια και ο Αυστριακός με κίνηση φορ «τσίμπησε» την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι!

Στο β' ημίχρονο η Γρανάδα έδειξε διάθεση για να παίξει πιο επιθετικά σε μια προσπάθεια να απειλήσει τον ΠΑΟΚ, κάτι που δεν έκανε σε καμία περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο. Και πάλι όμως ο Δικέφαλος αναχαίτισε κάθε επιθετική προσπάθεια των Ανδαλουσιάνων. Το δεύτερο 45λεπτο δεν είχε σημαντικές φάσεις αλλά ο διαιτητής του αγώνα θα μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σβαμπ στις καθυστερήσεις εντός περιοχής. Δεν το έκανε και το παιχνίδι έληξε δίχως γκολ...

Γρανάδα: Ρούι Σίλβα, Νέβα, Βαγέχο, Χερμάν, Μίγια, Ερέρα (59' Μολίνα), Γκοναλόν (90' Μπράις), Πουέρτας, Κένεντι (73' Μοντόρο), Ματσίς (90' Ντουάρτε), Σουάρεθ (73' Σόρο).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μουργκ (69' Ελ Καντουρί), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (69' Σβιντέρσκι).