Quantcast

Από την κόλαση στον... παράδεισο η Μάντσεστερ Σίτι!

Όλα πήγαιναν στραβά για την Μάντσεστερ Σίτι που αντίκρισε κατάματα το μεγάλο «κάζο» να μείνει εκτός κυπέλλου Αγγλίας από την Σουόνσι !

Ωστόσο, πέρα από τη δεδομένη ποιότητα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξε ότι έχει και ψυχή, καθώς κατάφερε σε 20 λεπτά να πετύχει τρία γκολ και να πάρει τη νίκη με 3-2. Έτσι διατήρησε “ζωντανό” το όνειρο της κατάκτησης τεσσάρων τροπαίων, έχοντας ήδη σηκώσει το Λιγκ Καπ.

Το δεδομένο είναι ότι η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στην αναμέτρηση με μπλαζέ ύφος, νομίζοντας ότι οι Ουαλοί θα την αφήσει να περάσει ένα εύκολο απόγευμα. Μόλις στο 29΄, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, είχε διαμορφώσει ήδη το 2-0, με πέναλτι του Γκράιμς στο 20΄ και γκολάρα του Σελίνα πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε η αντεπίθεση από τα πόδια του Μπερνάντο Σίλβα. Ο Πορτογάλος μέσος με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό μείωσε σε 2-1 στο 69΄, ενώ στο 78΄ ο Στέρλινγκ κέρδισε ένα μάλλον πολύ αυστηρό πέναλτι, το οποίο οδήγησε στο αυτογκόλ του γκολκίπερ Νόρντφελντ, καθώς η μπάλα από την εκτέλεση του Αγκουέρο χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στα πόδια του γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 88΄, με τον Μπερνάντο Σίλβα να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Αγκουέρο με κεφαλιά-ψαράκι να στέλνει τη Σίτι στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.

Σουόνσι: Νόρντφελντ, Φαν ντερ Χορν, Γκράιμς, Ρόμπερτς, Κάρτερ-Γουίκερς, Μπάιερς (73’ Τζον), Σελίνα, Φάλτον, Ρούτλετζ, Ντάιερ (61’ Ασόρο), Τζέιμς

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Λαπόρτ, Γουόκερ, Ντελφ (57’ Ζιντσένκο), Γκουντογκάν, Ντ. Σίλβα, Μπ. Σίλβα, Μαχρέζ (63’ Αγουέρο), Σανέ (57’ Στέρλινγκ), Ζεσούς