Quantcast

Αποθέωσε Τσιμίκα και Μανωλά ο Φαν Σιπ

Δηλώσεις στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Kiss Kiss Napoli» έκανε ο Τζον Φαν Σιπ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού Κώστα Τσιμίκα όσο και στον κεντρικό αμυντικό της Νάπολι Κώστα Μανωλά.

Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη του ότι ο Τσιμίκας έχει την ποιότητα για να σταθεί σε υψηλότερο επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ολλανδού προπονητή της Εθνικής Ελλάδος:

Για την πορεία του στην Εθνική:  «Ο πρώτος μου χρόνος ως ομοσπονδιακός ήταν δύσκολος για μένα και τους συνεργάτες μου. Ήρθαμε στις αρχές Αυγούστου και σιγά-σιγά προσαρμοστήκαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποφασίσαμε να εξετάσουμε με προσοχή νέους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν παίξει με την Ανδρών. Πριν τη διακοπή, λόγω κορονοϊού, είχαμε καλές εντυπώσεις από την ομάδα. Έχουμε μεγάλη πίστη στο ταλέντο τους».

Για τον Μανωλά: «Είναι καλός αμυντικός, το έδειξε στην πρώτη χρονιά του στη Νάπολι, αλλά έχει ανάγκη να κερδίσει και άλλα τρόπαια για να γίνει θρύλος. Το σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές είναι να πετυχαίνουν τους στόχους τους με τις ομάδες τους. Έτσι όλοι θα τους θυμούνται για πάντα».

Για τον Τσιμίκα: «Είναι καλός παίκτης, νεαρός ακραίος αμυντικός που παίζει πολύ καλά. Έχει κάνει θαυμάσια σεζόν, παίζοντας πάντα βασικός. Ξέρω ότι τον θέλουν σημαντικά κλαμπ. Αν η Νάπολι είναι μεταξύ τους, είναι λογικό. Είναι μία από τις πιο σημαντικές ομάδες στην Ιταλία και για τον Τσιμίκα θα ήταν σημαντικό βήμα. Έχει την ποιότητα για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο».

Για τον Μέρτενς: «Τον ξέρω από τότε που έπαιζε στη Β’ Ολλανδίας. Είναι θαυμάσιο που έχει κάνει τέτοια καριέρα και έχει γίνει αστέρι της Νάπολι. Έχει διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο. Είναι ωραίο να το βλέπεις. Είμαι ευτυχισμένος που έχει γίνει θρύλος της Νάπολι».

Για τον Ντε Λιχτ: «Θα γίνει ένας μεγάλος αμυντικός για τη Γιούβε και από τους καλύτερους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δείχνει ήδη αυτή τη σεζόν».