Quantcast

Αυγενάκης: Στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την δημιουργία κλειστού ποδηλατοδρομίου στο Βόλο

Το Βόλο επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε συνάντηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, και τους βουλευτές της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρο, Θανάση Λιούπη και Κωνσταντίνο Μαραβέγια.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η ωρίμανση των μελετών για τη δημιουργία σύγχρονου κλειστού ποδηλατοδρομίου στο Βόλο, εγκατάσταση που πλην του ΟΑΚΑ δεν υπάρχει άλλη στη χώρα και είναι απολύτως αναγκαία για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος πανελλαδικά.

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε επίσης το Δημοτικό Γήπεδο Βόλου, για την αναβάθμιση του οποίου έχει υπογραφεί από τις αρχές του 2021 Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 502.820 ευρώ, και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου για τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα, εμβαδού 9.000 τ.μ., και τοποθέτηση 1.250 νέων πλαστικών καθισμάτων.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, «... για την αθλητική ανάπτυξη της Μαγνησίας, για την αθλητική οικογένεια του Νομού και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας δρομολογούνται κι άλλα έργα όπως:

- νέο γηπέδο ποδοσφαίρου στη Νέα Αγχίαλο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

- 2 γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 στη θέση Κοτρώνι – Άθωνας και στη θέση Σκουπιδότοπος, του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, συνολικού προϋπολογισμού 476.000 ευρώ

- 5 γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 στις κοινότητες Τρικερίου, Μηλίνας, Συκής, Νεοχωρίου και Μηλέων του Δήμου Νοτίου Πηλίου και βελτίωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Αργαλαστή, συνολικού προϋπολογισμού 648.000 ευρώ».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε επιπλέον ότι «... στηρίζοντας έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας, 60 σωματεία του νομού Μαγνησίας, που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ενισχύθηκαν τον Δεκέμβριο με 186.000 ευρώ και στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, άλλα 28 σωματεία, τα οποία κατέθεσαν τον φάκελο τους ως και τις 31 Δεκεμβρίου, θα εισπράξουν 72.500 ευρώ, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας».