Quantcast

Αυτός ο παίκτης είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Μαρτίνς εν όψει Αϊντχόφεν - ΒΙΝΤΕΟ

Ηταν 16 Δεκεμβρίου 2019, όταν ο Ντόνιελ Μάλεν, υπέστη ρήξη συνδέσμων στο γόνατο και είδε να διακόπτεται βίαια, η καλύτερη ποδοσφαιρική περίοδος της ζωής του.

 Μέχρι τότε, είχε σκοράρει 17 φορές και είχε «μοιράσει» εννέα ασίστ σε 24 αγώνες με την Αϊντχόφεν, ενώ ο -τότε- εκλέκτορας της εθνικής Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, του είχε δώσει (σ.σ. 6 εμφανίσεις, ένα γκολ) την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο καιρός πέρασε, ο Μάλεν αποθεραπεύθηκε και επέστρεψε -αφού μεσολάβησε η διακοπή λόγω κορονοϊού- στους αγωνιστικούς χώρους, για να συνεχίσει την ιστορία του από εκεί που την άφησε, οδηγώντας την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, στην δεύτερη θέση -πίσω από τον Αγιαξ- στο ολλανδικό πρωτάθλημα και στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο 21χρονος άσος, είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο 4-4-2 της Αϊντχόφεν και μαζί με τον Μάριο Γκέτσε αποτελούν την βάση της επιθετικής λειτουργίας της ολλανδικής ομάδας. Σε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μάλεν μετρά 14 γκολ και τέσσερις ασίστ, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» του Πέδρο Μαρτίνς στις δύο αναμετρήσεις του Europa League.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι σε θέση να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο», δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος ο προπονητής του, Ρόγκερ Σμιτ και προσθέτει: «Συνδυάζει ιδανικά την ταχύτητα, τα τεχνικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ βρίσκεται πάντα σε εξαιρετική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι ένας επιθετικός που έχει όλα τα προσόντα και μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο. Και νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα πετύχει».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μάλεν, έχουν δείξει η Ντόρτμουντ και η Λέστερ, ενώ εάν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, είναι βέβαιο πως οι «μνηστήρες» θα γίνουν περισσότεροι.