Quantcast

Βαλβέρδε: Η Γιουνάιτεντ έχει κάτι… σπέσιαλ στα τελευταία λεπτά

Η Μπαρτσελόνα έχει αποκτήσει το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League μετά το υπέρ της 0-1 στο Μάντσεστερ, ωστόσο ο τεχνικός της Ερνέστο Βαλβέρδε απαίτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι αρκετά προσεκτικοί καθώς τόνισε πως η Γιουνάιτεντ τα καταφέρνει πολύ καλά στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

- Για τη φιλοσοφία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Δεν μπορώ να γνωρίζω την προσέγγιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό που ξέρω, είναι ότι τη φετινή σεζόν έχει νικήσει στα 3 από τα 4 εκτός έδρας παιχνίδια της στο θεσμό και κάποια εξ’ αυτών στο τέλος. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για όλα αυτά. Κάθε ομάδα έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της και οι αγώνες κρίνονται στο γήπεδο».

- Για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Δεν έχει κριθεί η πρόκριση. Δεν χρειάζεται να κάνουμε… εικασίες και να μας επηρεάσει το σκορ του πρώτου ματς. Πρέπει να σεβαστούμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και ο στόχος μας είναι να νικήσουμε και στο δεύτερο παιχνίδι».

- Για την κατάσταση του Ουσμάν Ντεμπελέ: «Είναι πιθανό να ξεκινήσει βασικός. Το Σάββατο αγωνίστηκε για περισσότερα από 60 λεπτά και ήταν σε καλή κατάσταση. Σημασία δεν έχει ποιος ξεκινάει στο παιχνίδι, αλλά ποιος τελειώνει. Ξέρετε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κάτι… σπέσιαλ στα τελευταία λεπτά. Θυμίζω ότι κατέκτησε το Champions League εδώ, με ανατροπή σε δύο λεπτά».

- Για το τι φοβάται από τη Γιουνάιτεντ: «Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι η πνευματική τους κατάσταση, η δύναμη και η ταχύτητα που έχουν».

- Για τα παράπονα του Σόλσκιερ σχετικά με τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων ρεβάνς: «Καταλαβαίνω απόλυτα τον Σόλσκιερ. Οι τέσσερις ομάδες θα δώσουν τα δύο ματς σε διάστημα 8 ημερών και οι άλλες 4 σε 6 ημέρες. Αυτοί που έπαιξαν την Τρίτη στο πρώτο παιχνίδι, πρέπει να παίξουν την Τρίτη και στη ρεβάνς. Είναι λογικά τα παράπονα του Σόλσκιερ».

- Για την κατάσταση του Λιονέλ Μέσι: «Είναι πολύ καλά. Ξεπέρασε το χτύπημα που δέχθηκε και θα είναι διαθέσιμος για το αυριανό παιχνίδι».

- Για το γεγονός πως ο Μέσι δεν έχει σκοράρει σε προημιτελικά του Champions League από το 2013: «Αυτό σημαίνει πως είναι πιο πιθανό να σκοράρει αύριο. Τα στατιστικά είναι ωραία για να αναλύσεις κάποια πράγματα, αλλά αφορούν το παρελθόν και δεν παίζουν κάποιο ρόλο για το μέλλον. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί αύριο».

- Για το αν έγινε μάθημα το περυσινό πάθημα με τη Ρόμα: «Κάθε εμπειρία είναι χρήσιμη. Περιμένουμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, τα πάντα μπορεί να συμβούν. Από την πλευρά μας, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην αποκλειστούμε».