Quantcast

Βαλένθια-Παναθηναϊκός 95-83

Ο επιρρεπής σε λάθη Παναθηναϊκός (18) υπέστη στη «Fonteta» την τρίτη διαδοχική ήττα και πέμπτη σε επτά αναμετρήσεις στη Euroleague. 

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφυγε ηττημένος για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Ευρωλίγκα, με το 95-83  από τη Βαλένθια να έρχεται μετά από δυνατή μάχη τριών δεκαλέπτων και ανεξήγητη κατάρρευση στο τελευταίο. Πολλά λάθη (18) για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που έδειξε στην τελική ευθεία να στερείται λύσεων την ώρα που οι Ισπανοί είχαν πλουραλισμό και πήρα βοήθειες από πολλούς.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, με ένα όμως ψεγάδι, τα λάθη που ήταν 9. Παπαπέτρου και Ουάιτ ήταν οι σταθερές του από το ξεκίνημα, ο Μήτογλου μπήκε στην εξίσωση στην πορεία και έτσι ουδέποτε επέτρεψε στη Βαλένθια να του πάρει τον έλεγχο του αγώνα.

Το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν 22-21 για τις «νυχτερίδες», ενώ το ημίχρονο έληξε με 45-41 μετά από ένα τρίποντο του Πρέπελιτς, ο οποίος ήταν ο ένας από τους δύο μεγάλους μπελάδες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, με δεύτερο τον αγέραστο Φερνάντο Σαν Εμετέριο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με την ορμή του Παπαγιάννη ανέκτησε τα ηνία στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όμως από το 50-52 η πιεστική άμυνα των γηπεδούχων έβαλε προβλήματα στους παίκτες του Γιώργου Βόβορα και το γρήγορο 60-54 επανέφερε σε θέση οδηγού τη Βαλένθια.

Το φινάλε της περιόδου βρήκε τη Βαλένθια στο 70-66, με τον Μακ να έχει κρατήσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό και μετά από ένα άγονο 25λεπτο τον Νέντοβιτς να δείχνει… διάθεση να γίνει παράγοντας του αγώνα.

Η εκκίνηση της τελευταίας περιόδου ήταν… δραματική για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε στο -12, 82-70 στο 33’30”, επιστρέφοντας στα μαζεμένα εύκολα λάθη και παίζοντας κακή άμυνα στο τρίποντο της Βαλένθια που σκόραρε ανενόχλητη. Οσο κι αν ακόμα υπήρχε χρόνος, οι Ισπανοί είχαν βρει ρυθμό, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να χάνει το κουράγιο του και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.