Quantcast

Βαλμπουενά: «Η ηλικία είναι ένας... αριθμός, να δυναμώσουμε την ψυχολογία μας»

Ως έναν... αριθμό και τίποτε άλλο χαρακτήρισε την ηλικία του ο Ματιέ Βαλμπουενά σε δηλώσεις του στο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube, μιλώντας για το γκολ που «σέρβιρε» στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο πρώτο παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στη μάχη για την πρόκριση.

«Ένα γκολ αλλάζει πολλά πράγματα ειδικά απ' τη στιγμή που πλέον το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει για διπλό. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία της ομάδας κι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει με την πρώτη ή τη δεύτερη φορά. Όπως όλοι γνωρίζουμε, έχουμε αλλάξει προπονητή και προσπαθεί να μας διδάξει τις ιδέες του, την τακτική του και να μας δείξει το ποδόσφαιρο που ζητάει από εμάς.

Κατά τη γνώμη μου, έχουμε ένα μικρό πρόβλημα αυτοπεποίθησης και πρέπει να την ξαναβρούμε όλοι μαζί στα επόμενα παιχνίδια. Νομίζω πως ξαναβρεθήκαμε στο ματς με τη Σλόβαν και πρέπει να δυναμώσουμε όσον αφορά την ψυχολογία και να ξαναβρούμε τη χαμένη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας» τόνισε αρχικά ο Γάλλος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε για το θέμα της ηλικίας του:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για ηλικίες, γιατί είναι μόνο ένας... αριθμός. Νομίζω πως το πιο σημαντικό είναι αυτό που μπορούμε να δώσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούμε να το κάνουμε σαν αρχηγοί μαζί με τους υπόλοιπους, τον Μπουχαλάκη, τον Σωκράτη και άλλους παίκτες. Προσπαθούμε να δώσουμε το παράδειγμα.

Δεν είμαστε μόνο ένας ή δύο παίκτες, όμως είναι αλήθεια πως εμείς με την εμπειρία μας μπορούμε να προσφέρουμε πράγματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε σιγά-σιγά, γιατί οι φίλαθλοι μας περιμένουν πολλά περισσότερα από εμάς».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ