ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ: Ξέσπασε σε κλάματα ο διαιτητής που δεν είδε το «Χέρι του Θεού»

Ο ίδιος έμελλε να συνδέσει το όνομά του με την δεύτερη πιο χαρακτηριστική φάση όλων των εποχών σε Μουντιάλ.

Ο λόγος για τον Τυνήσιο διαιτητή Αλί Μπενακέρ, ο οποίος ήταν ο διαιτητής του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία, παιχνίδι το οποίο σημαδεύτηκε στο 6ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου από το γκολ που πέτυχε με το χέρι ο Ντιέγκο Μαραντόνα το οποίο έμεινε στην ιστορία ως το «Χέρι του Θεού».

Ο Μπενάκερ στο άκουσμα του θανάτου του Μαραντόνα «λύγισε», λέγοντας παράλληλα πως είχε την τύχη να ζήσει το σπουδαιότερο γκολ όλων των εποχών. «Ήταν μια διάνοια, ένας θρύλος του ποδοσφαίρου. Είχα την τύχη να ζήσω το σπουδαιότερο γκολ όλων των εποχών. Μια μαγική στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως το 2015 ο Μαραντόνα βρέθηκε στην Τυνησία, προκειμένου να γυρίσει μια σειρά από διαφημιστικά, με τον ίδιο να μην χάνει την ευκαιρία να τον επισκεφθεί.

«Αυτήν την εβδομάδα επισκέφτηκα την Τυνησία και είχα μία “συναισθηματική επανένωση” με τον Αλί Μπενακέρ. Του πρόσφερα μία φανέλα της Αργεντινής με την αφιέρωση "Στον Αλί, τον αιώνιο φίλο μου" και μου έδωσε μία φωτογραφία από εκείνον τον αγώνα» είχε πει ο Μαραντόνα λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του στον Μπενακέρ.

Εικόνα