Quantcast

ΒΙΝΤΕΟ: Η Λίβερπουλ πήρε το ντέρμπι και βλέπει... σεντόνι!

Λίβερπουλ έτοιμη για… σεντόνι! Με μία μεγάλη εμφάνιση, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφυγε με το «διπλό», επικρατώντας με 4-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός έδρας και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από την Τσέλσι και θα έχει την ευκαιρία να την φτάσει στον πόντο, καθώς έχει έναν αγώνα λιγότερο!

Η Γιουνάιτεντ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ μόλις στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης, όταν ο Άλισον έκανε ένα τραγικό λάθος, το οποίο ωστόσο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί ο Καβάνι, καθώς ο Ουρουγουανός αστόχησε στην… πάσα πάρε-βάλε του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα της Λίβερπουλ…

Ό, τι δεν έκανε ο Ουρουγουανός έκανε ο Πορτογάλος… Ο λόγος φυσικά για τον Μπρούνο Φερνάντες… Ο μεσοεπιθετικός της Γιουνάιτεντ έκανε το σουτ με το εξωτερικό από τη γωνία της περιοχής, ο Φίλιπς έβαλε το πόδι του και άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 1-0 για τους «κόκκινους διαβόλους», μόλις στο 10ο λεπτό!

Η Λίβερπουλ ωστόσο άρχισε να παίρνει μέτρα και να ανεβαίνει στο γήπεδο, με τον Ζότα να απειλεί δύο φορές και τον Χέντερσον να βγάζει, ισάριθμες… Μία, δύο, τρεις, ο Πορτογάλος τα κατάφερε και στο 34ο λεπτό έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσια!

Ό Φίλιπς κράτησε την μπάλα, έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Ζότα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 1-1. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες ήρθε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο να φέρει «τούμπα» το ματς λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου!

Ο Άρνολντ έκανε το γέμισα, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μόνος και ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χέντερσον, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Κλοπ στο 45+3.

Με το… καλησπέρα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ Μετά από πολλά και συνεχόμενα λάθη, ο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε την κακή απόκρουση του Χέντερσον και στο 47ο λεπτό «έγραψε» το 3-1 και έβαλε γερές βάσεις για το «τρίποντο».

Η Λίβερπουλ συνέχισε να απειλεί και λίγα λεπτά αργότερα έχασε τεράστια ευκαιρία για να.. κλειδώσει τη νίκη, όταν ο Ζότα βρέθηκε σε θέση βολής, στέλνοντας ωστόσο την μπάλα στο δοκάρι του Χέντερσον.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Γιουνάιτεντ κατάφερε να σκοράρει. Με μία τρομερή αντεπίθεση, ο Καβάνι έβγαλε τον Ράσφορντ μόνο του, με τον Άγγλο να ευστοχεί και να μειώνει σε 3-2 στο 68ο λεπτό. Μάλιστα οι γηπεδούχοι… άγγιξαν το γκολ, με τον Γούλιαμς να βγάζει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Γκρίνγουντ!

Σε μία από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις η Λίβερπουλ ήταν αυτή που σκόραρε με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 90'.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουαν Μπισάκα, Μπαγί, Λίντελεφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (63' Γκρίνγουντ), Ράσφορντ, Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φίλιπς, Γουίλιαμς, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (74' Τζόουνς), Σαλάχ, Φιρμίνο, Ζότα (74' Μανέ)