Quantcast

ΒΙΝΤΕΟ: Η Νιουκάστλ «έκοψε» το Champions League από την Άρσεναλ

Η Άρσεναλ ηττήθηκε με 2-0 από την Νιούκαστλ εκτός έδρας και χρειάζεται ένα «θαύμα» την τελευταία αγωνιστική για να τερματίσει στην τέταρτη θέση της Premier League που οδηγεί στο Champions League. 

Συγκεκριμένα η Τότεναμ θα πρέπει να αναδειχθεί ισόπαλη με την ουραγό, Νόριτς, εκτός έδρας και οι «κανονιέρηδες» να νικήσουν με διαφορά 18 γκολ την Έβερτον στο Λονδίνο για να κουνήσουν «σεντόνι». Με λίγα λόγια, με αυτό το αποτέλεσμα η Νιούκαστλ έκανε τη.. ζημιά στην Αρσεναλ, η οποία με επιθετικό τον Ν’Κέτια και τις μακροχρόνιες απουσίες των Τίρνεϊ και Τόμας Παρέι προσπάθησε για το «θαύμα» αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα δέχθηκε μεγάλη πίεση σε όλο το ματς από την σούπερ απελευθερωμένη και ποιοτική, Νιούκαστλ, σε βάρος της οποία δεν έκανε ουσιαστικά ούτε μία ευκαιρία. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον υπερηχητικό, Σεν Μαξιμέν, και στο δεύτερο πέτυχαν δύο γκολ κόντρα σε μια Άρσεναλ που στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έχασε και τον Τομιγιάσου με μυικό τραυματισμό.

Η Νιούκαστλ είχε διψήφιο αριθμό κόρνερ, κάποια στιγμή έφτασε την κατοχή στο 70%-30% και στο 55’ άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Γουάιτ που πρόλαβε τον Γουίλσον στη σέντρα του Ζοέλινγκτον και «νίκησε» τον τερματοφύλακά του (1-0). Στο 85’ με σουτ μέσα από τη περιοχή ύστερα από φάση διαρκείας, ο Μπρούνο Γκιμαράες σκόραρε για ακόμα μια φορά φέτος διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για τους παίκτες του Εντι Χάου.

 

ΠΗΓΗ: filathlos.gr