Quantcast

ΒΙΝΤΕΟ: Η Σεβίλλη έκανε τη «ζημιά» στη Ρεάλ και στέλνει τον τίτλο στην Ατλέτικο

H Σεβίλλη έκανε την έκπληξη στο ντέρμπι τίτλου και απέσπασε ισοπαλία με 2-2 από τη Ρεάλ στο "Αλφρέδο ντι Στέφανο", με συνέπεια να βάλει... φωτιά στην κούρσα τίτλου της La Liga, με μεγάλη κερδισμένη την Ατλέτικο. 

 Οι Ανδαλουσιάνοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα, αλλά οι "μερένγκες" κατάφεραν να ισοφαρίσουν πρώτα με τον Μάρκο Ασένσιο και στη συνέχεια με τη βοήθεια της τύχης, με αυτογκόλ του Ντιέγκο Κάρλος στις καθυστερήσεις!

Οι Μαδριλένοι προέρχονταν από τον αποκλεισμό στο Champions League και είχαν το κίνητρο για να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν τα κατάφεραν στον απόλυτο βαθμό, αν και η φιλοσοφία της Σεβίλλης τους βοήθησε να έχουν την κατοχή.

Ένα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά νωρίς στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Αυτή δεν ήταν η μοναδική καλή στιγμή της Ρεάλ στον αγώνα, ωστόσο οι υπόλοιπες δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου σχεδίου ή επιθετικής ενέργειας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν να αντιπαρατάξουν μία καλή στιγμή και με αυτήν σκόραραν στο 22’, σε ωραία κομπίνα από εκτέλεση φάουλ και τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Φερνάντο.

Στο 66' ο Ζινεντίν Ζιντάν έριξε στη... μάχη τον Μάρκο Ασένσιο και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ισπανός άσος ισοφάρισε σε 1-1. Το φινάλε, όμως, ήταν συναρπαστικό. Στο 77ο λεπτό σημειώθηκε αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ρεάλ,  η μπάλα έφτασε στον Μπενζεμά που την πήρε, διένυσε 60 μέτρα χωρίς αντίπαλο και ανατράπηκε απ' τον Γιασίν Μπουνού. 

Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, αλλά ο VAR γύρισε πίσω τη φάση για χέρι του Έντερ Μιλιτάο στο κόρνερ της Σεβίλλης! Ο Ίβαν Ράκιτιτς το εκτέλεσε και οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα στο 77’. 

Το 2-1 υπέρ της Σεβίλλης δεν έμεινε μέχρι το τέλος. Στο 94’ ήταν η σειρά του Τόνι Κρόος, αλλά χρειάστηκε και τη βοήθεια του Ντιέγκο Κάρλος. Η κόντρα ξεγέλασε τον Μπουνού και κατέληξε στα δίχτυα του, αν και η ισοπαλία δεν αλλάζει πολλά πράγματα. 

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Οντριοθόλα, Μιλιτάο, Νάτσο, Μαρσέλο (66' Γκουτιέρεθ), Μόντριτς (66' Ασένσιο), Κασεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους (80' Αζάρ)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Ακούνια, Ράκιτιτς (88' Τόρες), Φερνάντο, Χορδάν (84' Γκούντελ), Σούσο (83' Όσκαρ), Οκάμπος (88' Ντε Γιονγκ), Γκόμες (57' Εν Νεσιρί).