Quantcast

ΒΙΝΤΕΟ: Κακή η προϊστορία του Μπόλονι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στις 7:30 το απόγευμα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για την 9η αγωνιστική της Super League 1, με την προϊστορία του Λάζλο Μπόλονι κόντρα στους Πειραιώτες να μην είναι καλή, αφού ο Ρουμάνος τεχνικός των πράσινων έχει να επιδείξει μόλις μία νίκη.

Αρχικά, ήταν την αγωνιστική περίοδο 2009-10 και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου, όταν τότε ο Μπόλονι ως κόουτς της Σταντάρ Λιέγης συνάντησε τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League.

Στο ματς του Φαλήρου, οι Βέλγοι είχαν προηγηθεί με τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο στο 37ο λεπτό, αλλά σε μια δραματική νίκη για τους ερυθρόλευκους, ο Μήτρογλου είχε ισοφαρίσει με κεφαλιά στο 43′ και ο Στολτίδης στο 90′ σε μπέρδεμα στην άμυνα της Σταντάρ "έγραψε" το τελικό 2-1.

Όταν ο Μπόλονι πήγε στο "Γ. Καραϊσκάκης", έχοντας βρεθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ, πάλι είδε τη δική του ομάδα να προηγείται και να δέχεται την ανατροπή. Αυτή τη φορά, όμως, όλα είχαν τελειώσει από το πρώτο μέρος στις 2/11/2011.

Ο Μπαλάφας στο 25′ από κοντινή απόσταση είχε εκμεταλλευτεί την αδυναμία των Πειραιωτών να διώξουν τη μπάλα από τα καρέ τους και είχε βάλει μπροστά στο σκορ τον Δικέφαλο του βορρά.

Οι κεφαλιές των Φουστέρ και Τζιμπούρ στο 35′ και το 42′ έφεραν τούμπα το παιχνίδι και διαμόρφωσαν το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Με την ιδιότητα του προπονητή της Σταντάρ, στην Λιέγη, ο Μπόλονι πανηγύρισε την μοναδική μέχρι σήμερα νίκη του απέναντι στην ομάδα του Πειραιά, στην πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών.

Τα γκολ των Εμποκανί (31′) και Γιοβάνοβιτς (88′) σ’ εκείνο το παιχνίδι, που είχε διεξαχθεί στις 4 του Νοέμβρη του 2009, είχαν χαρίσει στο βελγικό κλαμπ τους τρεις βαθμούς στους ομίλους του Champions League.

Όταν ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στις 5 Φεβρουαρίου του 2012, όλα είχαν τελειώσει από το πρώτο 20λεπτο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είχε δει τους Αμπντούν (5′) και Μιραλάς (18′) να σκοράρουν γρήγορα.