Quantcast

ΒΙΝΤΕΟ: Με κόπο στους «16» του Australian Open ο Τσιτσιπάς

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων για 2 ώρες και 45 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στους «16» του Australian Open, που διεξάγεται στη Μελβούρνη, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ [6-3, 7-5, 6-7 (2), 6-4] του Γάλλου Μπενουά Περ.

Στο πρώτο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε break στο δεύτερο γκέιμ, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο 6-3 μετά από 33 λεπτά.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Σε ανάλογο πλαίσιο εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ, με τους Τσιτσιπά και Περ να υπερασπίζονται επιτυχώς το σερβίς τους. Μέχρι το 11ο γκέιμ, όταν ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε το καθοριστικό break και πήρε σαφές προβάδισμα για τη νίκη, με 7-5 σε 49 λεπτά.

Ο Περ, ο οποίος κατέχει την 56η θέση στην κατάταξη της ATP, δεν είχε να χάσει κάτι και μπήκε στο κορτ για το τρίτο σετ πιο επιθετικά. Έτσι, αφού κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του χωρίς απώλεια, όπως έκανε και ο «Ttsitsifast», οδήγησε το σετ στο tie break, όπου ο Γάλλος ήταν πιο ψύχραιμος και πιο αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 2-1 με 7-6 (2) μετά από 50 λεπτά.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο σετ. Οι δύο τενίστες πήγαιναν «χέρι-χέρι», καθώς κατακτούσαν τα γκέιμ στο σερβίς τους, προσφέροντας θέαμα στους φιλάθλους, οι οποίοι ανταπέδιδαν με έντονα χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-2, 4-3 και 5-4, για να κάνει το καθοριστικό break και να πάρει τη σημαντική νίκη-πρόκριση σε 33 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ (Νο.22 στον κόσμο), ο οποίος έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός συνέχειας τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο.18), επικρατώντας με εντυπωσιακή ανατροπή (6-0, 3-6, 3-6, 6-4, 6-3).

ΠΗΓΗ:  filathlos.gr