Quantcast

BINTEO: Πρεμιέρα με τον Περ ο Τσιτσιπάς - Πικρός αποκλεισμός για Σάκκαρη

Tον απρόβλεπτο Μπενουά Περ θα αντιμετωπίσει απόψε (περίπου στις 22.00) στο ξεκίνημά του στο Madrid Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 31χρονος Γάλλος, Νο.35 στον κόσμο, νίκησε με 6-4, 7-5 τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο, όπου έχει περάσει με μπάι ο Τσιτσιπάς. Ήταν, μάλιστα, μόλις η δεύτερη νίκη του για το 2021!

Ο Στεφ έχει συναντήσει τον Περ άλλες τρεις φορές στην καριέρα του και προηγείται στο head to head με 2-1, έχοντας επικρατήσει και πριν μερικές εβδομάδες στον πρώτο γύρο του Ακαπούλκο. Ο σημερινός αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 6.

Χθες, πάντως, ο Στέφανος πήρε μια πρώτη γεύση από τη διοργάνωση, καθώς αγωνίστηκε στο διπλό μαζί με τον Πέτρο και οι δυο τους ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο από τους πολύ πιο έμπειρους Κούμποτ/Κούλχοφ με 6-4, 5-7, 10-6.

Σήμερα κάνουν πρεμιέρα στο τουρνουά και οι Ράφα Ναδάλ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Σάσα Ζβέρεφ, με τον Γερμανό να έχει επικίνδυνη αποστολή κόντρα στον Κέι Νισικόρι.

Στο μεταξύ, η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε κόντρα στην Καρολίνα Μούτσοβα για τους «16» του Madrid Open, αφού ηττήθηκε 2-1 σετ (0-6, 7-6, 5-7) σε ένα μαραθώνιο και συναρπαστικό ματς που δεν είχε όμως την κατάληξη που θα ήθελε η Ελληνίδα τενίστρια.

Το γεγονός ότι μπήκε με παντελή έλλειψη συγκέντρωσης στο ξεκίνημα του ματς πλήρωσε η Μαρία Σάκκαρη, που έμεινε εκτός συνέχειας από το Νο. 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Καρολίνα Μούτσοβα, που μετά την Οσάκα, απέκλεισε και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πήρε με συνοπτικές διαδικασίες (6-0) το πρώτο σετ και έβαλε στα… σχοινιά την Σάκκαρη. 

Το δεύτερο σετ ήταν… επικό καθώς οι δύο τενίστριες πήγαιναν πόντο-πόντο φτάνοντας στο τάι-μπρέικ, όπου η Σάκκαρη επικράτησε με 11-9 (!) και ισοφάρισε 1-1 στα σετ, αλλά στο τρίτο κρίσιμο σετ η Μούτσοβα κράτησε το σερβίς της στα κρίσιμα σημεία, κάνοντας το μπρέικ που χρειαζόταν και επικράτησε με 7-5 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.