Quantcast

ΒΙΝΤΕΟ - Προκριματικά Μουντιάλ: Σημαντικά «διπλά» για Βραζιλία και Αργεντινή

Με δύο γκολ στα πρώτα 45λεπτα των παιχνιδιών τους, Αργεντινή και Βραζιλία πέρασαν από Περού και Ουρουγουάη αντίστοιχα για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. 

Συνεχίζεται ο κατήφορος για Κολομβία. Έχασε έδαφος η Παραγουάη. Έσπασε το... ρόδι η Βενεζουέλα.

ΠΕΡΟΥ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 0-2

Μόλις 28 λεπτά χρειάστηκε η Αργεντινή για να εξασφαλίσει το τρίποντο μέσα στο Περού, επικρατώντας με 2-0 και φτάνοντας έτσι στους δέκα βαθμούς.

Στο 17' η Αργεντινή άνοιξε το σκορ, με τον Λο Σέλσο να βγάζει σέντρα από τα αριστερά και τον Γκονζάλες να πλασάρει για το 0-1.

Πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, σφραγίζοντας τη νίκη τους. Στο 28', ο Παρέδες βρήκε κάθετα τον Λαουτάρο, ο άσος της Ίντερ πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε για το 0-2.

Λίγο πριν το ημίχρονο, στο 38ο λεπτό, ο Μέσι έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ 0-2

Τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022 πέτυχε η Βραζιλία, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Ουρουγουάης με 2-0, και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας το απόλυτο.

Στην πρώτη ευκαιρία τους στο ματς οι Βραζιλιάνοι άνοιξαν το σκορ. Η μπάλα έφτασε στον Γκαμπριέλ Ζεσούς μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκείνος έβγαλε έξω στον Αρτούρ που προσποιήθηκε και σημάδεψε τη δεξιά γωνία για το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα, η Βραζιλία απείλησε με τον Φιρμίνο και με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Ρενάν Λόντι έβγαλε τη σέντρα και ο Ριτσάρλισον με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ 6-1

Ο κατήφορος για την Κολομβία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 δεν έχει τελειωμό, αφού τα ξημερώματα της Τετάρτης γνώρισε συντριβή από το εκπληκτικό Εκουαδόρ με 6-1.

Πριν συμπληρωθούν 40 λεπτά αγώνα, το Εκουαδόρ είχε καταφέρει να σκοράρει τέσσερις φορές, με τους Ρόμπερτ Αρμπολέδα (7'), Άνχελ Μένα (9'), Μικαέλ Εστράδα (32') και Χαβιέρ Αρεάγκα (39'). Με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, η Κολομβία μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες, για να έρθουν άλλα δύο γκολ για το Εκουαδόρ, στην επανάληψη, με τους Γκονσάλο Πλάτα (78') και Πέρβις Εστουπινιάν (90').

Το Εκουαδόρ δεν είχε πετύχει ποτέ έξι γκολ σε ματς προκριματικής φάσης Μουντιάλ, ενώ η Κολομβία είχε να δεχθεί έξι γκολ σε αγώνα μουντιαλικών προκριματικών από τις 9 Μαρτίου του 1977, όταν είχε χάσει με 6-0 από την Βραζιλία στο «Μαρακανά».

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, το Εκουαδόρ είναι στη δεύτερη θέση με εννέα βαθμούς, ενώ οι Κολομβία έχει τέσσερις βαθμούς.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ-ΒΟΛΙΒΙΑ 2-2

Σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ έχασε η Παραγουάη μετά το, εντός έδρας, 2-2, με την τελευταία του ομίλου της Λατινικής Αμερικής, Βολιβία.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό, οι Παραγουανοί είχαν δοκάρι με τον Σανάμπρια και στο 18' ο διαιτητής Χερέρα συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ρομέρο νίκησε τον γκολκίπερ Λάμπε και η Παραγουάη άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό.

Οι Βολιβιανοί έφτασαν στην απόλυτη ανατροπή, στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41' ο Σααβέντρα βρήκε τον Μορένο και αυτός με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ισοφάρισε σε 1-1. Στο 45' ο Σεσπέδες εκμεταλλεύτηκε την κόντρα, στη μεγάλη περιοχή της Παραγουάης, έπιασε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 72ο λεπτό ο Άνχελ Ρομέρο πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και νίκησε τον γκολκίπερ της Βολιβίας για το 2-2.