Quantcast

Βόλεϊ: O Παναθηναϊκός κατέκτησε και το League Cup «Νίκος Σαμαράς»

Οι «πράσινοι», μετά το πρωτάθλημα, κέρδισαν στον δεύτερο τελικό του θεσμού τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ και αναδείχτηκαν κυπελλούχοι.

Με εμφατικό τρόπο, ο Παναθηναϊκός, μετά το πρωτάθλημα, κατέκτησε στο βόλεϊ και το League Cup «Νίκος Σαμαράς», κερδίζοντας με 3-0 (25-19, 27-25, 25-23)  σετ τον ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς πριν από το πρώτο σερβίς απονεμήθιηκε στη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού το Κύπελλο του πρωταθλητή.

Η έναρξη του παιχνιδιού μας προϊδέασε για έναν πολύ δυνατό τελικό. Οι επιθέσεις αμφότερων των ομάδων ήταν πολύ δυνατές και έβαζαν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Οι φιλοξενούμενοι πήραν, προσωρινά, το προβάδισμα (1-3), ωστόσο ο Παναθηναϊκός έβγαλε άμεσα αντίδραση και μ τον Ντεν Ντρις σε πολύ καλή μέρα πήρε κεφάλι στο σκορ (8-5).

Το υπέρ του +3 διατήρησε μέχρι τα μέσα του σετ ο Παναθηναϊκός, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει σε 14-14 και 16-16. Όμως, και πάλι, οι «πράσινοι» έτρεξαν το δικό τους επιθετικό σερί (5-2), φτάνοντας τέσσερις πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ. Το τέλος τους πρώτου σετ βρήκε τους παίκτες του Ανδρεόπουλου να μην αφήνουν περιθώρια σε αυτούς του ΠΑΟΚ και να παίρνουν το προβάδισμα στον τελικό (25-19).

Στο δεύτερο σετ, ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρις κεφάλι στο σκορ (5-2), όμως οι φιλόξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα (8-8) και ανέτρεψαν το σκορ σε 12-14. Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο στο προβάδισμα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αν και έχασε το προβάδισμα σε πολύ κομβικό σημείο του σετ (23-22), βρέθηκε αν έχει set ball (24-25). Βέβαια, ένα ακόμα επιθετικό σερί (3-0) του Παναθηναϊκού ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να δώσει στο «τριφύλλι» το σετ (27-25) και το 2-0.

Στο τρίτο σετ, ο Παναθηναϊκός είχε ρόλο οδηγού, ενώ ο ΠΑΟΚ κυνηγού, με τη διαφορά να μην πέφτει κάτω από το +2 για τους «πράσινους». Οι Θεσσαλονικείς, παρά τις προσπάθειες των Ούντρις και Μπράουν, δεν κατάφεραν να βγάλουν την αντιδράση που έπρεπε.

Οι «πράσινοι», αν και έχασαν ένα πόντο από το προβάδισμα τους, διατήρησαν το +2, μέχρι το τέλος του σετ. Τελικό σκορ σετ 25-23, με τον Παναθηναϊκό να νικά για να και να κατακτά και τον δεύτερο εγχώριο τίτλο στην Ελλάδα.

Τα σετ: 25-19, 27-25, 25-23

'Ολο το ματς μπορείτε να το δείτε εδώ:

ΠΗΓΗ: filathlos.gr