Quantcast

Βραζιλία: Εγγυήσεις για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Το σχέδιο που θα επιτρέπει  στους φιλάθλους να επιστρέψουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τις 10 Ιουλίου, θα μπορούσε να ακυρωθεί εάν οι αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Το Ρίο είναι η μόνη πολιτεία  στη Βραζιλία που ξεκίνησε ξανά το πρωτάθλημά της, με επτά αγώνες να διεξάγονται τις τελευταίες 12 ημέρες πίσω από κλειστές πόρτες.

 Ωστόσο, ένα σχέδιο πώλησης εισιτηρίων για το ένα τρίτο των θέσεων σε γήπεδα όπως το Maracana αμφισβητήθηκε από τον δήμαρχο Μαρσέλο Κριβέλα , παρόλο που την περασμένη εβδομάδαενέκρινε το σχέδιο για την επιστροφή του πρωταθλήματος του Ρίο ντε Τζανέιρο.

 «Δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στις 10 Ιουλίου», δήλωσε. «Το εξετάζουμε καθημερινά, ζητάμε από την αστυνομία τη βοήθειά της για να εξασφαλίσει εάν μπορούμε πραγματικά να εγγυηθούμε εάν κάθε φίλαθλος φοράει μάσκα και ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός στις δημόσιες συγκοινωνίες.»

Πολλές χώρες έχουν ξαναρχίσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που ανέστειλαν τον Μάρτιο, αλλά σχεδόν όλα τα παιχνίδια έχουν παιχτεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, για να αποφευχθεί η μετάδοση της COVID-19.

Ο αριθμός των νεκρών COVID-19 στο Ρίο ντε Τζανέιρο ξεπέρασε χθες τους 10.000, 650 από αυτούς στην ομώνυμη πρωτεύουσα του κράτους όπου εδρεύουν οι τέσσερις μεγαλύτεροι σύλλογοι.

Συνολικά, αναφέρθηκαν 1.280 θάνατοι COVID-19 στη Βραζιλία την Τρίτη, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο σε 59.594, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Παρά τους αριθμούς, το Ρίο θα επιτρέψει αυτήν την εβδομάδα να ανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις, όπως μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια.