Quantcast

Βραζιλία: Εκτός Εθνικής ο Ρενάν Λόντι επειδή δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος

Ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, Τίτε, άφησε εκτός κλήσεων τον Ρενάν Λόντι για τους επερχόμενους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι σε Ισημερινό και Παραγουάη, επειδή ο μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος.

«Ο Ρενάν Λόντι αποκλείστηκε από τις κλήσεις λόγω του μη εμβολιασμού του», είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο Τίτε. «Έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί (για μια θέση)», πρόσθεσε.

Ο υπεύθυνος των Εθνικών Ομάδων Ζουνίνιο Παουλίστα τόνισε ότι ο αμυντικός έκανε το πρώτο του εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις 10 Ιανουαρίου και έτσι δεν θα του επιτραπεί να εισέλθει στον Ισημερινό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει η Βραζιλία στις 27 Ιανουαρίου πριν το εντός έδρας ματς με την Παραγουάη, που είναι προγραμματισμένο πέντε ημέρες αργότερα.

Ο Ισημερινός απαιτεί από όσους εισέρχονται στη χώρα να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πρόσθεσε.

Ο Τίτε, πάντως, υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με εκείνους που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού: «Προσωπικά πιστεύω ότι ο εμβολιασμός είναι μια κοινωνική ευθύνη, είναι και δική μου και του ατόμου δίπλα μου».

Η Βραζιλία έχει ήδη προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της Νότιας Αμερικής με πέντε αγώνες να απομένουν.

Ο Νεϊμάρ έμεινε επίσης εκτός λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, αλλά ο Ντάνι Άλβες, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με την Μπαρτσελόνα την περασμένη εβδομάδα, θα πατήσει χορτάρι για πρώτη φορά από τότε που έφυγε από το Σάο Πάολο, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.