Quantcast

Clasico Άρη-ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Άρης και ΠΑΟΚ θα τεθούν αντιμέτωποι απόψε (19:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πρώτο χρονικά μεγάλο ντέρμπι των πλέι οφ για τη φετινή Super League 1.

Ο γηπεδούχος Άρης έρχεται στο σημερινό ντέρμπι, όντας στην 5η θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Με 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 10 ήττες κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, βρίσκεται στο -14 από τον αποψινό του αντίπαλο και ουσιαστικά μπαίνει στα πλέι οφ για να παραμείνει πάνω από τον Βόλο και να πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ έχει νικήσει τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια του.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Τόλης Τερζής δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ρουπ και Μανού Γκαρθία, ενώ εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Χαΐροβιτς, Μαρμαρίδης, Σγουρός, Παναγίδης, Χατζηιωάννου, Τανούλης και Καρακασίδης. Σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι, στην 20άδα επέστρεψαν οι Οντουμπάτζο και Ετέμπο.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα μπει στην αποψινή αναμέτρηση, θέλοντας να ξεκινήσει με το… δεξί το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έρχεται στο ντέρμπι, «τρέχοντας» αήττητο σερί 21 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αφού έχει να χάσει από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και εκείνο το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «Opap Arena».

Την προηγούμενη εβδομάδα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Βόλου, ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό 1-0, δείχνοντας ότι παραμένει σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει της άκρως απαιτητικής συνέχειας.

Στα αγωνιστικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή. Δεδομένα εκτός θα μείνει ο Νάσμπεργκ, ενώ η συμμετοχή του Ίνγκασον θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, Κάργας και Κουλιεράκης θα είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας για τον ΠΑΟΚ. Εκτός παραμένουν και οι Λύρατζης, Κούρτιτς.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Σουηδός Αλ Χακίμ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρης (Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού – Ντουκουρέ, Ετέμπο, Νταρίντα – Ματέο Γκαρσία, Πάλμα, Γκρέι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες – Αουγκούστο, Ντάντας – Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς – Τόμας.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr