Quantcast

Δ. Γιαννακόπουλος: Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τον Βοτανικό! - Τι είπε για την ομάδα μπάσκετ και πώς χαρακτήρισε τον Σπανούλη

Για όλα τα θέματα που αφορούν τoν Παναθηναϊκό μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην εκπομπή «Totall Football» του «Open».

Ο διοικητικός ηγέτης του τριφυλλιού αναφερθηκε τόσο για το πρότζεκτ του Βοτανικού και το PAO Alive και τις θετικές εξελίξεις που μπορεί να φέρει συνολικά στον σύλλογο η υλοποίησή τους, όσο και στην ομάδα μπάσκετ και τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο χαρακτήρισε κόσμημα.

Αρχικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και σχολίασε: «Είναι στενάχωρο να μην βλέπουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και να προσπαθεί κι αυτός για το πρωτάθλημα. Έχω πει επανειλημμένα ότι ο μοναδικός τρόπος είναι να υλοποιηθεί το πρότζεκτ του Βοτανικού, για να έχουμε τη δική μας στέγη, και το PAO Alive. Για εμένα αυτά είναι μονόδρομος».

Αναφορικά με το αν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις της Πολιτείας προς τον ίδιο και τον σύλλογο, σχολίασε: «Σε ό,τι αφορά τον κύριο Μπακογιάννη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σσε ό,τι αφορά τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον κύριο Πατούλη, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ναι, έχουν διαφοροποιηθεί κάπως και αυτός είναι ο λόγος που υπήρξε ησυχία το τελευταίο διάστημα. Αλλά με ιδιωτική πρωτοβουλία, με την εταιρία Dimand και με τις διάφορες τράπεζες έχουμε καταφέρει και το έχουμε ξεπεράσει και πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».

Για το αν έχει θωρακιστεί νομικά το πρότζεκτ του Βοτανικού, υποστήριξε: «Έχει θωρακιστεί νομικά, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που είναι καλυμμένες και όπως είπα πριν λίγο, είτε πριν τα Χριστούγεννα, είτε μετά την Πρωτοχρονιά, θα έχουμε ανακοινώσεις».

Σχετικά με το αν είναι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση στο PAO ALIVE και αν τα «μεγάλα πορτοφόλια» περιμένουν το πρότζεκτ του γηπέδου για να εμφανιστούν, είπε: «Οι ερωτήσεις είναι αλληλένδετες. Καταρχάς είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου αν σκεφτούμε ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάτι χειροπιαστό για το γήπεδο. Όπως επίσης και ότι τα μεγάλα πορτοφόλια δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα. Αυτά τα χρήματα που έχουν μαζευτεί από τον απλό κόσμο είναι μια μεγάλη ένδειξη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Ήδη έχουμε ξεκινήσει με τον Κριστόφ Βαζέχα, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και θα έρθουν κι άλλα παιδιά από το παρελθόν του Παναθηναϊκού να συμπληρώσουν αυτή την ομάδα. Ξεκινήσαμε από τη Γερμανία, πολύ σύντομα θα υπάρχει και μια εκδήλωση στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Αμερική, θα υπάρξουν κι ανακοινώσεις για το γήπεδο, οπότε πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις με τους λεγόμενους επιφανείς Παναθηναϊκούς, όπου δεν μπορώ να φανταστώ ότι κανένας θα μείνει απέξω και περιμένω ότι όλοι θα ανταποκριθούν».

Αναφορικά με το αν περιμένει να συμπορευτεί και ο Γιάννης Αλαφούζος στο πρότζεκτ, απάντησε: «Νομίζω πως ο κύριος Αλαφούζος έχει εκφραστεί στο παρελθόν, ή μάλλον έχει δείξει ότι δεν έχει διάθεση να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Θέλω να πιστεύω ότι όταν όλες οι προϋποθέσεις θα έχουν καλυφθεί θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι βλέποντας το καλό του Παναθηναϊκού και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη μεταβίβαση».

Για το αν είναι αισιόδοξος πως ως το τέλος της σεζόν θα μπει σε διαδικασία να υλοποιηθεί το πρότζεκτ, απάντησε: «Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι θετικοί, κάτι το οποίο έχουμε πει επανειλημμένως και ο Δήμος και η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση και εμείς, που είμαστε όλοι θετικοί, πιστεύω πως θα υπάρξει θετική κατάληξη».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού στην EuroLeague: «Υπήρξαν κάποιες χρονιές, όπως η πρώτη, που για ένα σουτ δεν πήγαμε στο Final Four. Υπήρξαν άλλες, στις οποίες καταφέραμε να είμαστε στις τέσσερις ομάδες που είχαν πλεονέκτημα έδρας και τις δύο σεζόν παίξαμε με τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης, ήμασταν άτυχοι. Φέτος έχει γίνει μια μεγαλύτερη επένδυση από άλλες χρονιές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο τέλος θα φτάσουμε στον στόχο, που είναι να είμαστε στο Final Four, ενδεχομένως να σηκώσουμε και την EuroLeague».

Για την περίπτωση ενίσχυσης της ομάδας αν το ζητήσει ο Ρικ Πιτίνο: «Έχουμε κάνει μια μεγάλη επένδυση. Αν ζητήσει ο προπονητής μια ακόμα επένδυση, θα την κάνουμε».

Για την περίπτωση αποχώρησής του από την ΚΑΕ: «Είναι ειλημμένη απόφαση, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουν και τα δύο ζητήματα (PAO Alive και Βοτανικός)».

Για την πτώση της φορολογίας: «Σίγουρα ανακουφίζει τις ΚΑΕ. Έτσι τα χρήματα θα πηγαίνουν για παίκτες».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει ιδιαίτερο χρώμα λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ πιο ήσυχο το πρωτάθλημα. Ερχονται ακόμα περισσότερες οικογένειες στο γήπεδο. Εμένα μου αρέσει η εικόνα του πρωταθλήματος πάρα πολύ».

Για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: «Η Ευρωλίγκα έχει παίξει ρόλο με τους κανονισμούς. Το παναθηναϊκό πνεύμα δεν ήταν όμως ποτέ άναρχο, δεν ήθελε επεισόδια, πάντα υπήρχαν εξαιρέσεις, αλλά δεν υπάρχουν πολλά άλλα γήπεδα σαν το ΟΑΚΑ, που είναι το καλύτερο στην Ευρώπη».

Για τον Βασίλη Σπανούλη και αυτό που ακούστηκε ότι ο Πιτίνο τον θέλει στην Εθνική: «Είναι αποδεδειγμένα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές, όχι μόνο στον χώρο του μπάσκετ, αλλά συνολικά. Είναι ένας αθλητής - κόσμημα και μακάρι να επιστρέψει στην Εθνική. Μόνο να κερδίσει έχει η Εθνική από αυτό».

Για τον Ερασιτέχνη Παναθηναικό: «Ο πρώτος στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση αλλά και να τον φέρουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Υπάρχουν πολλά στελέχη στον Παναθηναϊκό που έχουν φτιάξει μια δομή που θα μπορέσει να υποστηρίξει το πλάνο. Υπάρχουν τμήματα που πηγαίνουν καλά. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ελπίζουμε να είναι ακούσουμε το σύνθημα πρωταθλητής σε όλα τα σπορ».