Quantcast

Δεν σταματά η ΑΕΚ, 6η σερί νίκη και 92-79 τον Άρη

Έκτη σερί νίκη, 12η στα 13 τελευταία ματς και η ΑΕΚ δεν σταματά πουθενά. Ο Άρης απόψε αντιστάθηκε ως το 35', αλλά τελικά υπέκυψε με 92-79. Μία ανάσα από το triple double ο τρομερός Ντραγκίτσεβιτς (21π., 11ριμπ., 9ασ.).

Η Ένωση μετά από ένα πολύ απαιτητικό και επίπονο 10ήμερο με πολλά διαδοχικά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό είχε τον έλεγχο για 1,5 περίοδο, φέρνοντας στα δικά της μέτρα την αναμέτρηση. Η άμυνα ήταν άκρως αποτελεσματική και με τους Σαντ Ρος, Λάνγκφορντ, Ρέι να σκοράρουν η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 15 πόντους τη διαφορά (32-17, 14’).

Κάπου εκεί ο Άρης αντέδρασε. Η άμυνα της ομάδας του Καμπερίδη έγινε πιεστική, οι Μπράουν, Γκετσεβίτσιους άρχισαν να βλέπουν το καλάθι και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης να βάλουν δύσκολα στην ΑΕΚ, μειώνοντας σε απόσταση βολής στο ημίχρονο (40-38).

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος στο β' ημίχρονο συνέχισε να κάνει όλες τις... δουλειές για την ΑΕΚ που είδε τον Κιθ Λάνγκφορντ να ανεβάζει ρυθμό στην επίθεση. Κάπως έτσι η Ένωση βρήκε αντίδοτο στα τρίποντα του Γκετσεβίτσιους και κράτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης (56-48, 26’). Η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τον Χρυσικόπουλο καθοριστικό ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (71-56, 32’).

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχισε να συντηρεί το προβάδισμά της, με την άμυνα να είναι αποτελεσματική και έτσι έφτασε στην έκτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα με 92-79, ανεβαίνοντας στο 7-4, μετά από 11 αγωνιστικές, την στιγμή που ο Άρης υποχώρησε στο 2-9 και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.

Πλέον, η Ένωση σκέφτεται τη μάχη με την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο κλειστό του ΟΑΚΑ (18/12, 21:30), όπου στόχος είναι η νίκη για να κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου του BCL.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα εδώ.