Quantcast

Έγινε της... ανατροπής στο «ΓΣΠ»: Ιστορική νίκη για την Ντουντελάνζ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ!

Ένα από τα σπουδαιότερα αποτελέσματα της ιστορίας της πήρε η πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, Ντουντελάνζ, η οποία έκανε την έκπληξη της βραδιάς στο Europa League.

Η περσινή αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δείχνει ότι κάνει βήματα προόδου και μόνο ως τέτοιο μπορεί να λογίζεται το εντυπωσιακό «διπλό» με 4-3 που πέτυχε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Ο σύλλογος του Δουκάτου έκανε ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι στη Λευκωσία, εκμεταλλεύθηκε τα... άπειρα τραγικά λάθη των Κυπρίων, πέτυχε τέσσερα όμορφα γκολ και παρότι ο ΑΠΟΕΛ προσωρινά ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 σε 3-2 μέσα σε ένα πεντάλεπτο, τελικά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει ανατροπή στην ανατροπή και να κάνει το 3-4 λίγο πριν το τέλος, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη νίκη στην ευρωπαϊκή ιστορία της σε φάση ομίλων!

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Λουξεμβούργου ήταν ο Σινάνι ο οποίος πέτυχε δυο έξοχα γκολ... αλά Ρόμπεν! Άνοιξε το σκορ στο 36' με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας μετά από κάθετη μπαλιά του Μπερνιέ ανάμεσα σε μια επί 90 λεπτά ανύπαρκτη κυπριακή άμυνα, ενώ έγραψε και το τελικό 3-4 στο 82' μετά από εντυπωσιακό σλάλομ εκτός περιοχής και σουτ στη γωνία του Μπέλεκ.

Για τους φιλοξενούμενους, ο δημιουργός το 0-1, Μπερνιέ, ήταν αυτός που έκανε το 0-2 στο 51' με σουτ εκτός περιοχής έπειτα από τραγικό λάθος του Ιωάννου, ένα από τα πολλά για τον ΑΠΟΕΛ σε αυτό το ματς. Το 0-2 ήταν το σκορ ημιχρόνου, ωστόσο στην επανάληψη, οι Κύπριοι βρήκαν για λίγο την αυτοκυριαρχία τους και έφτασαν σε μια... παραλίγο απίθανη ανατροπή, η οποία όμως δεν κράτησε ως το τέλος.

Ο Πάβλοβιτς μείωσε σε 1-2 στο 54' ο Ντε Βινσέντι ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι ένα δίλεπτο μετά, ενώ ο Πάβλοβιτς και πάλι έκανε το 3-2 στο 58'. Ωστόσο, τα λάθη πίσω συνεχίστηκαν. Μετά από μια κάκιστη συνολικά αμυντική αντίδραση, ο Στολτς στο 72' ισοφάρισε από κοντά σε 3-3 και στο 82' ο Σινάνι ήταν αυτός που έκανε ότι ήθελε την κυπριακή άμυνα και χάρισε στην ομάδα του το ιστορικό πρώτο «τρίποντό» της σε ομίλους.