Quantcast

Εξελίξεις μετά τις εκλογές για τον Βοτανικό

Την επόμενη κυβέρνηση, είτε πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑ είτε για Νέα Δημοκρατία, φαίνεται πως περιμένει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΚΑΕ φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τωρινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ 15.000 θέσεων στην περιοχή του Βοτανικού αντί για το προϋπολογισμένο κλειστό 3.000 θέσεων που θα μπορούσε να αξιοποιήσει μόνο ο Ερασιτέχνης.

Μάλιστα, ο Γιαννακόπουλος φαίνεται πως έχει υπολογίσει και τους βασικούς άξονες χρηματοδότησης, οι οποίοι είναι ένα κονδύλι από την Περιφέρεια Αττικής (ανάλογο με εκείνο της ΑΕΚ για την «Αγιά Σοφιά»), κεφάλαια από το ταμείο κρατικών επενδύσεων, ίδια κεφάλαια και δάνεια με ευνοϊκούς όρους από τράπεζες.

Ακόμη κι αν οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές (7/7) ήταν τον Οκτώβριο, δύσκολα θα προχωρούσε πιο γρήγορα το όλο εγχείρημα. Οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε τη νέα Κυβέρνηση (όποια κι αν αυτή είναι) για να μπορέσουμε να δούμε πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις του Γιαννακόπουλου για τη στέγαση όλων των τμημάτων του συλλόγου στον Βοτανικό.