Quantcast

Έμαν: Εμείς την κατοχή και τα γκολ

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας του Άρη Φάμπιαν Έμαν σχολίασε σε συνδρομητικό κανάλι τον τρόπο που προσεγγίζουν οι κιτρινόμαυροι την απογευματινή (17:15) εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Μετά τη νίκη απέναντι στην Ξάνθη, με ποιο σκεπτικό αντιμετωπίζει ο Άρης τον Παναιτωλικό;

"Πάμε και σε αυτό το παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη. Αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που βλέπουμε. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος χρειάζεται τους βαθμούς, αλλά τους θέλουμε κι εμείς για να είμαστε μέσα στο στόχο μας". 

Πώς περιμένει ο Άρης τον Παναιτωλικό;

"Περιμένουμε μια δυνατή μάχη. Εκτιμώ ότι θα προσπαθήσουμε να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις για να περάσουμε τις κατάλληλες πάσες στην αντίπαλη περιοχή και να πετύχουμε ένα, αλλά και να παραπάνω γκολ. Είναι σημαντικό, όμως, να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα".

Πόσο δυσκολεύουν τα πράγματα τώρα που φτάνουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και όλες οι ομάδες γνωρίζουν ακριβώς τι ζητάνε βαθμολογικά, οπότε είναι πολύ πιο προσεκτικές στα παιχνίδια τους;

"Σίγουρα αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Επιπρόσθετα, είναι και το πρόγραμμα των αγώνων που κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς υπάρχουν συνεχή παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε πνευματικά δυνατοί και όταν ο αντίπαλος μας δυσκολεύει πολύ, να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε πνευματικό επίπεδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να μην τον αφήνουμε να μας χαλάσει τη σκέψη μέσα στο παιχνίδι".

Με δεδομένη την κόπωση που ήδη υπάρχει από τα πολλά παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα μέχρι τώρα μέσα στον Ιανουάριο, αλλά και με δεδομένο ότι το ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στο Αγρίνιο είναι μεγάλο, διότι μπορεί να γίνει μόνο οδικώς, σε ποια κατάσταση θα είναι ο Άρης στον αγώνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό;

"Είμαστε σε καλή φάση λόγω των θετικών αποτελεσμάτων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, οπότε η απάντηση στην κόπωση είναι η καλή ψυχολογική διάθεση που έχουμε. Αυτό έχουμε κατά νου κι αυτό είναι που μας δίνει ώθηση και για το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, με τον Παναιτωλικό".

Σε πνευματικό επίπεδο, βοηθάει τους παίκτες του Άρη και το γεγονός ότι πλέον η ομάδα πατάει στους 29 βαθμούς έχοντας τρεις βαθμούς διαφορά από τις ομάδες που είναι στην έκτη θέση;

"Πράγματι, αυτό το γεγονός μας δίνει άλλη ώθηση. Ξέρουμε ότι είμαστε καλά σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύουμε, μάλιστα, ότι μπορούμε να διευρύνουμε τη διαφορά στη βαθμολογία που έχουμε τώρα από τις ομάδες που μας ακολουθούν, παίρνοντας θετικά αποτελέσματα και στη συνέχεια, όπως για παράδειγμα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό".

Έχει ανοίξει η όρεξη για την κατάκτηση και μιας ψηλότερης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα από την πέμπτη, όπου βρίσκεται τώρα η ομάδα;

"Πάμε για το καλύτερο δυνατό. Φυσικά, θέλουμε να πάμε πιο ψηλά, όμως, είναι σημαντικό να βλέπουμε πρώτα κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας και να συγκεντρωνόμαστε σε αυτό".

Ποιες σκέψεις δημιουργεί το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Κυπέλλου, που έφερε αντίπαλο τον Ατρόμητο;

"Είναι μια κλήρωση που βλέπουμε με θετικό μάτι. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά".