Quantcast

Ενα... μπουρίτο στοίχισε το Ολυμπιακό όνειρο σε Αμερικανίδα αθλήτρια;

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι βρίσκεται η Αμερικανίδα δρομέας Σέλμπι Χούλιχαν, η οποία βρέθηκε θετική σε τεστ για στεροειδή.

Σύμφωνα με τη New York Post, στην 28χρονη αθλήτρια του στίβου επιβλήθηκε αποκλεισμός 4 ετών, αφού βρέθηκε θετική στην ουσία νανδρολόνη, σε εξέταση ούρων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

Όπως αναφέρει η ίδια η Χούλιχαν, όταν ενημερώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο για το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης σοκαρίστηκε και αναζήτησε στο Google την ουσία στην οποία είχε βρεθεί θετική, αφού δεν την είχε καν ακουστά!

Η νανδρολόνη, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, είναι ένα αναβολικό στεροειδές και ανδρογόνο που βοηθάει στην ανάπτυξη μυών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι η κατανάλωση κάποιων κρεάτων, όπως εντόσθια χοίρου, μπορεί να προκαλέσει την ανίχνευση του στεροειδούς στον οργανισμό.

Αναζητώντας το ένοχο τρόφιμο στη διατροφή της τις μέρες πριν την εξέταση, η Χούλιχαν και η ομάδα της κατέληξαν το συμπέρασμα ότι το έδεσμα που «την έκαψε» ήταν ένα μπουρίτο το οποίο αγόρασε από μια καντίνα και κατανάλωσε το βράδυ πριν την εξέταση. Η αθλήτρια, που κατέχει το παναμερικανικό ρεκόρ στα 1.500 μέτρα άσκησε έφεση στην αρχική απόφαση της Μονάδας Ακεραιότητας Αθλητισμού, όμως το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις της.

«Αισθάνομαι τελείως συντετριμμένη, χαμένη, οργισμένη, μπερδεμένη και προδομένη από το ίδιο άθλημα που αγάπησα και στο οποίο αφιέρωσα τα πάντα για να δω πόσο μακριά θα μπορούσα να φτάσω... Θέλω να είμαι ξεκάθαρη: Δεν έχω λάβει ποτέ ουσίες για τη βελτίωση των επιδόσεών μου, συμπεριλαμβανομένης αυτής για την οποία κατηγορούμαι», δηλώνει σήμερα η αθλήτρια, εξηγώντας ότι πλέον αμφιβάλλει αν θα πραγματοποιήσει ποτέ το όνειρό της, να κερδίσει ένα μετάλλιο για τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.