Quantcast

Επικυρώνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η κατάργηση αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πρόκειται να επικυρώσει την κατάργηση αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια. 

Το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Παρότι το ζήτημα της δομής της νέας Super League 1 είχε μετατεθεί τότε για να συζητηθεί με τις υπόλοιπες προκηρύξεις, υπήρξε συζήτηση για τον πειθαρχικό κώδικα και το κανονιστικό πλαίσιο της νέας χρονιάς.

Το σημαντικότερο που προέκυπτε είναι ότι καταργείται ως ποινή η αφαίρεση βαθμών για επεισόδια σε αναμετρήσεις της Super League 1,καθώς και του Κυπέλλου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να επικυρώσει την σχετική απόφαση. Ουσιαστικά θα υπάρχει μία κλίμακα προστίμων ανάλογα με το αξιόποινο της πράξης. Σχετικά με ρίψεις αντικειμένων για περισσότερες από μία φορά θα μπορεί να επιβάλλεται (και) ποινή κεκλεισμένων των Θυρών.

Για περιπτώσεις που θα υπάρχει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα θα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Για το ενδεχόμενο εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρχει πρόστιμο που θα ξεπερνά και τις 200.000 ευρώ και τιμωρία με κεκλεισμένων των Θυρών έως και τέσσερις αγώνες.