Quantcast

Επίσημο: Εποχή Πιτίνο στην Εθνική ομάδα

Ο Ρικ Πιτίνο είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, αφού έπειτα από την συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Έτσι, ο έμπειρος τεχνικός θα πάρει έτσι την σκυτάλη από τον Θανάση Σκουρτόπουλο και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει την "γαλανόλευκη" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά.

«Έχουμε Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αποδεχθώ αυτή την θέση. Θα μελετήσουμε. Είμαι προπονητής της Εθνικής, αλλά όχι από το Φεβρουάριο, αλλά από το Προολυμπιακό Τουρνουά», αρκέστηκε να δηλώσει ο 66χρονος τεχνικός αποχωρώντας από τα γραφεία της ΕΟΚ.

Να τονιστεί ότι πριν το προολυμπιακό τουρνουά, η Ελλάδα έχει κι άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού τον Φλεβάρη του 2020 θα κληθεί να δώσει τους πρώτους αγώνες της στο πλαίσιο των προκριματικών του Eurobasket 2021, όπου βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Λετονία, την Βοσνία και την Βουλγαρία. Σε αυτούς τους αγώνες ωστόσο στον πάγκο της Εθνικής αναμένεται να καθίσει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.