Quantcast

Επιστροφή στις νίκες και στην κανονικότητα θέλει η ΑΕΚ - Το σχέδιο του Καρέρα για το «διπλό» στην Τρίπολη

Δύσκολες ήταν οι προηγούμενες μέρες για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα μπήκε σε περίοδο γκρίνιας και εσωστρέφειας έπειτα από την ήττα με 0-3 από τη Ζόρια, με τον Ιταλό προπονητή να είναι εκείνος που βρέθηκε στο στόχαστρο περισσότερο από τον καθένα.

Ο Καρέρα δέχτηκε σκληρή κριτική για τις επιλογές του και το σύστημα και φαίνεται πως πλέον θα το αλλάξει. Θα επαναφέρει σήμερα στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα το 4-2-3-1, σ’ ένα ματς που η Ένωση θέλει μόνο τη νίκη για πολλούς λόγους. Ψυχολογικούς και βαθμολογικούς.

Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Τσιντώτας, με τους Βασιλαντωνόπουλο και Ινσούα να παίρνουν θέση στα δύο άκρα της άμυνας και τους Τσιγκρίνσκι-Νεντελτσιάρου να αποτελούν τους δύο στόπερ.

Οι Σάκχοφ και Κρίστισιτς θα είναι στο κέντρο, με τον Μάνταλο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, τους Λιβάγια και Τάνκοβιτς στα άκρα και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός αποστολής έμειναν ο ανέτοιμος Λιβάι Γκαρσία, ο τραυματίας Έλντερ Λόπες και ο Πέταρ Καρακλάγιτς που επέστρεψε από την περιπέτειά του με τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του, ο Αστέρας προέρχεται από το 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης μεσοβδόμαδα και θέλει το τρίποντο στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League 1 για να επιστρέψει στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Παράλληλα, οι Αρκάδες «τρέχουν» κι ένα εντυπωσιακό εντός έδρας αήττητο. Συγκεκριμένα, ο Αστέρας είναι αήττητος στην έδρα του για 12 αγώνες πρωταθλήματος και 13 επίσημους. Μάλιστα, δεν έχει χάσει μέσα στο 2020.

Στο πρωτάθλημα έχει 7 νίκες και 5 ισοπαλίες, με τον Ολυμπιακό να είναι η τελευταία ομάδα που κέρδισε στην Τρίπολη (με 5-0 στις 15 Δεκεμβρίου 2019).

Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πλην του ανέτοιμου Λουίς Φερνάντεθ, ενώ εκτός αποστολής άφησε τους Καπίγια, Αντζουλά και Μπελόκ για λόγους τακτικής.

Στα της ενδεκάδας, ο έμπειρος τεχνικός δεν αναμένεται να αλλάξει και πολλά σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Σε σχήμα 4-2-3-1, ο Παπαδόπουλος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ και Τασουλής θα είναι στην άμυνα.

Μουνάφο και Βαλιέντε θα είναι στον άξονα, με τους Ριέρα, Σίτο και Ρέγκις πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Αναλυτικά οι αποστολές των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρες, Καστάνιο, Κώτσιρας, Άλβαρες, Βαλιέντε, Τιλίκα, Μ. Φερνάντεθ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Γκόμες, Ριέρα, Σίτο, Μπαράλες, Ρεγκίς, Αλί Μπαμπά.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Βασιλαντωνόπουλος, Παουλίνιο, Ινσούα, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Σβάρνας, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Σάκχοφ, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Σιμόες, Τάνκοβιτς, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Ολιβέιρα, Μαχαίρας, Αλμπάνης.