Quantcast

Έσκασε η «βόμβα»: Στη Μπαρτσελόνα ο Ντιλέινι

Η Μπαρτσελόνα έχει βαλθεί να… τρελάνει όλη την Ευρώπη φέτος, καθώς συνεχίζει να ενισχύεται με παίκτες top επιπέδου, με σκοπό να επιστρέψει στην κορυφή της Ισπανίας, αλλά και της Ευρώπης.

Οι «μπλαουγκράνα» μετά τις σπουδαίες μεταγραφές των Μίροτιτς, Αμπρίνες, Ντέιβις και Χίγκινς ολοκλήρωσαν, λοιπόν, ακόμα μια «βόμβα», αφού απέκτησαν και τον Μάλκομ Ντιλέινι!

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, που ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό, ήταν ελεύθερος και βρισκόταν σε συζητήσεις με την ομάδα της Καταλονίας εδώ και αρκετό καιρό.

Όμως, δεν υπήρχε συμφωνία. Ο λόγος ήταν ότι ο παίκτης περίμενε το ΝΒΑ και κάποια πρόταση από τον «μαγικό κόσμο».

Η πρόταση δεν ήρθε ποτέ, οι διαπραγματεύσεις με τη Μπαρτσελόνα συνεχίστηκαν και ο Ντιλέινι τελικά αποδέχτηκε την πρόταση της ισπανικής ομάδας, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε και την απόκτησή του.

Ο Ντιλέινι, που αγωνίστηκε πέρυσι στην Κίνα (Guangdong Southern Tigers), έπειτα από δύο σεζόν στο ΝΒΑ με τους Χοκς (2016-18), επιστρέφει στην Ευρώπη για χάρη των Καταλανών, δημιουργώντας μια super team για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο Αμερικανός έχει συνεργαστεί ξανά με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς στη Μπάγερν Μονάχου (2013-14), όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας και το βραβείο του MVP, ενώ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» με οψιόν για μία ακόμη χρονιά.

142