Quantcast

Έτσι «έφτιαξε» τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δούλεψε πολύ με τους παίκτες του και στον τομέα της ψυχολογίας πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει η ψυχολογία σε τέτοια ματς, όπως αυτό με τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό φρόντισε να τους υπενθυμίσει τις αποδείξεις που πρέπει να δώσουν σε όσους τους αμφισβητούν.

«Σίγουρα, σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) δεν θα πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι δουλειά έχουμε κάνει. Μπείτε δυνατά στο παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στα αποδυτήρια ο Ρουμάνος τεχνικός.

Επιπλέον, τους ζήτησε να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά και να «κυνηγήσουν» το γρήγορο γκολ που θα κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι τους, όπως και έγινε με το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 3’.

Όσο για το ημίχρονο, ο Λουτσέσκου ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να μην εφησυχάσουν: «Μη σταματήσετε. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερο, αλλά θέλω να συνεχίσετε στον ίδιο ρυθμό. Θα πρέπει να αποδείξετε σε όλους ποιος είναι ο καλύτερος. Να τα δώσετε όλα, ακόμη κι αν το σκορ είναι 2-0».

Η επιστροφή στην πραγματικότητα ήρθε μόλις κόπασαν οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια. Αμέσως, ο Λουτσέσκου υπενθύμισε στους παίκτες του τη δύσκολη συνέχεια, λέγοντας: «Δεν είμαστε πρωταθλητές ακόμα. Κάναμε μεγάλο βήμα για τον μεγάλο στόχο, αλλά μας μένουν δέκα αγώνες, δέκα τελικοί στους οποίους πρέπει να παίξουμε με απόλυτη αποφασιστικότητα, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Έχουμε μια μέρα να ξεκουραστούμε και επιστρέφουμε στη δουλειά για να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε φτιάξει».