Έτσι έζησε ο Καρέρα το ντεμπούτο του στην ΑΕΚ

Η προπονητική καριέρα του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ ξεκίνησε με το… δεξί.

Ο Ιταλός με το «καλημέρα» έβαλε την… πινελιά του στην ομάδα, ξεκινώντας το «χτίσιμο» μίας οικογένειας.

Έχει, όμως, ενδιαφέρον να δούμε με λεπτομέρειες πώς έζησε ο Καρέρα το πρώτο του παιχνίδι στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Καταρχάς, έδειξε πως είναι ένας προπονητής που ζει έντονα το ματς. Ήταν συνεχώς όρθιος μπροστά από τον πάγκο του παρά τη βροχή που έπεφτε κατά τα διαστήματα έντονη στα Πηγάδια.

Στο ξεκίνημα του αγώνα με την Ξάνθη είχε συζητήσεις με τους άμεσους συνεργάτες του στον πάγκο κυρίως για το πώς παίζει ο αντίπαλος. Όταν το ματς προχώρησε, είδαμε έναν Καρέρα να φωνάζει στους παίκτες του, ζητώντας κυρίως από τους επιθετικούς να πιέζουν οργανωμένα και ψηλά τον αντίπαλο.  Το θέλει γενικά αυτό ο Ιταλός τεχνικός: μαζική πίεση και αλληλοκαλύψεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο πολλές φορές εμψύχωνε τους ποδοσφαιριστές του. Τόσο ατομικά όσο και ομαδικά με φωνές και χειρονομίες ζητούσε πάθος και να ανέβουν.

Ο Καρέρα έδειξε να βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές του. Είναι χαρακτηριστικό πως αγκάλιασε και φίλησε τον Μάρκο Λιβάγια και τον Νέλσον Ολιβέιρα κατά την αντικατάστασή τους, ενώ το ίδιο έκανε με αρκετούς παίκτες του με τη λήξη του αγώνα.

Στο φινάλε του ματς πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στον πάγκο της ΑΕΚ μαζί με τους ποδοσφαιριστές του. Μπήκε στο γήπεδο, αγκαλιάζοντας και φιλώντας τους παίκτες του.

Στα αποδυτήρια τους έδωσε συγχαρητήρια και τους ένωσε, ζητώντας να βγάλουν μία αναμνηστική πανηγυρική φωτογραφία, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο το νικηφόρο ντεμπούτο του.